Lydnads-SM 2012!

Är helt slut, helt enkelt... Men idag så har Fredrik och Sky gjort 292 poäng i elitlydnaden och är därmed klara för lydnads SM som går i Borlänge i Juni! Ska bli kul:-)

De gjorde en helt ok runda, lite småmissar som kostade, men domaren är petig, så inga "gratis" poäng, men höga poäng för en petig domare håller kanske bättre i längden och på mästerskap?

Igår var det årsmöte på klubben. Sky och Fredrik fick motta pris för årets lydnadshund. Uma och jag blev årets Sökhund, 2:a på årets lydnadshund och 2:a på årets brukshund.

image description

Var din egen tränare!

Stora funderingar!

* Hur skulle Du bete Dig om Du stod vid sidan av när Du tränar?
* Vad skulle Du säga till Dig själv?
* Skulle Du vilja vara din egen tränare? Varför eller varför inte?

Detta är funderingar som vi tog upp på studiecirkeln idag.
Själv tog jag mig en djup funderare i detta, skulle jag vilja ha mig själv bredvid på planen när jag tränar? Svaret blir både ja och nej! Och nu ska jag jobba på att få ett solklart JA! Vad behövs då? Framför allt, inte bara köra på och gräva ned sig i träningen när det inte går bra, utan faktiskt ta en paus och andas, tänk och planera igen! Det är nog det jag måste jobba mest på, inte tjura ihop och bara köra, även om det är det enklaste, egentligen!


Grattis Towa och Arko som igår blev Svenskt Lydnadschampion! Ni är fantastiska!
Mental träning!

Just nu så håller en klubbkamrat och jag i en studiecirkel på Örebro BK om mental träning! Många intressanta diskussoner. En blogg som jag ofta läser är Heléne, den handlar om hundträning och en hel del mental träningstankar. Jag försöker att hitta saker i vardagen att träna mentalt på, t.ex. långa köer i matbutiken--> planera träningen? Dålig motivation för egen fysisk träning, ta till pannbenet och genomföra det ändå!

Något jag ska jobba på själv är även min egen uthållighet, att samla tankarna och fokusera på rätt saker. Att lägga energi och tid på det som jag kan påverka och ändra och acceptera det övriga.

Just nu så går det att läsa i många bloggar och på fb om målsättningar för 2012, kul att läsa:-)

I vinter har vi verkligen varit bortskämda med att kunna träna specialen länge, vilket gillas skarpt. Dock är det svårt att få till de där rejäla träningspassen, antingen är det för kallt för hundarna i bilen före repsektive efter träningen eller så blir det mörkt för fort;-p Känns skönt att ha en viloperiod, för det kommer att bli intensivt till våren och sommaren. I lydnaden så ligger fokus just nu på framåtsändandet, känns som om vi ligger helt rätt, men det är bara att inse, vi kommer aldrig bli "klara" med det, bara nästan;-)

Uma fystränas en hel del nu, så hon kommer snart att vara intill odräglig, men det kommer gott att räcka till tuffa sökbanor iår:-)

Just nu så håller kalendern på att sakta fyllas med aktiviteter, både hundrelaterade och andra:-) Kommer bli en del resande också. Ska bland annat till Italien och titta på Belgar-VM och sedan till Piteå, kontraster:-)

Håller även på att utbilda mig till allmänlydnadsinstruktör och det tar ju sin lilla stund...

Så helt enkelt, full fart, fast ändå tid för eget!


RSS 2.0