Äntligen, SÖK!

Som jag väntat på att snön ska försvinna så vi kunde komma igång och träna sök på riktigt. I början av april så var det planerat att vi skulle få ihop ett gäng och träna sök i Kilsbergen, tji fick vi, snön den låg envist kvar. Jag var ute i en av våra säökrutor och gick och jag sjönk ner till låren i snön, så det blev att planera om, jag och Uma, Nellie och Chess åkte därför ner till Göteborg för träning på barmark :-) Vi landade först hos Jonny och Git för god mat och härligt snack:-) dagen efter så blev det äntligen äntligen sökträning på barmark och vet inte vem som var spralligast, Uma eller jag! Träningen gick fint detta pass, dock så poppade slaskbeteendet blindning upp, och det är jag fasktiskt glad över, för Uma blindade på några tävlingar förra året och då försökte vi frå fram det beteendet på träning men inte lyckats. Så nu kunde jag hålla mig till in plan vid blindning och peppar peppar, det har gått bra hitills.
 
Två tävlingar har vi hunnit med, en på hemmaplan, där de hade hittat en ny fin ruta, Uma gick riktigt fint, betyg 9,5.10 av domarna, fin lydnad och sedan hittade hon tyvärr "bara" 3 föremål på uppletndet, totalt blev det 589,5 poäng, cert och vinst.
 
1 maj styrde vi mot Götene BK, vi drog startnumer 1 och vi skulle börja i skogen, blöt ruta, men den var rolig och utmanande, snitslad råstig, och vid 200 meter på stigen så svängde den 90 grader, detta har vi tränat på, men aldrig fått kört i skarpt läge, så kul och jag var riktigt nöjd med hennes arbete! Och det var domarna också, när vi klivit över 300 meters gränsen så fick vi applåder och belönades med 10-10 :-) YES!! Tilbaka på klubben var det dags för platsliggning, gick sisådär, missförstånd och det resulterade i att Uma stod upp i 5 minuter, betyg 0-5:-( är så less på detta moment och jag är ändå imopnerad av min hund som orkar med platsen trots att hon tycker att de andra hundarna är jobbiga, men jag har en plan och det är bara att hoppas att det lyckas. Platsen är verkligen ett så hemskt moment att få problem med för man är så beroende av de andra tävlande och att man har bra träningskamrater hemma som ställer upp gång på gång, samt vikten av att ha öppna träningar med fungerande platsliggningar på så alla kan träna i grupp och med nya hundar.
 
Efter platsen så var det dags för lydnaden och nu var det varmt på planen, vi gjorde ingen strålande lydnad direkt, jag fick t.om. gasa henne och det är absolut inte vanligt, vi avslutade lydnaden på 234,5 poäng. Uppletande låg sist för dagen och där gick det fint, 10-10! Så summa 584,5 poäng, cert och vinst igen :-) Grym special hade hon och än en gång så blir man ödmjuk inför brukstävlingarna, det är så svårt att få allt att fungera på en och samma dag.
 
I övrigt rullar det på just nu, skänt med ljusa kvällar :-)
 
Övriga nyheter är att vi numer har F-skatt, vi startar i liten skala, men vill ni boka oss för kurser och läer så hör av Er.

RSS 2.0