607 poäng!!

Hej!

Idag bar det av till Hällefors för rapporttävling med Sky, kan säga att vi var revanschsugna efter SM...

Huvudsaken var att han skulle springa idag och det gjorde han. Tror att han var lite drygt 1.20 snabbare än den andra elithunden. Snacka om kontraster till SM i antal deltagare. Det var en högre hund och två stycken in elit. tvärr så sprack högre hunden på andra sträckan, riktigt surt då den hunden är med i vårat träningsgäng och springer fint på träning. Fick avdrag på utestationen då Sky hade drevskall, så betyg 10-8,5

Vi var klara i skogen vid 10-tiden och åkte tillbaka mot klubben. Lite kort vila och sedan uppletande. Sky jobbade på fint och han gjorde ett av de snyggaste uppletanden jag sett honom göra. 4 föremål och betyg 9,5-9,5.

Ett av de snyggaste uppletanden jag sett överhuvudtaget stod Anneli och Micka för ( http://medlem.spray.se/goldenhundar/ ) 4 skick=4 föremål och tisen 2.10. Ingen rusning bara leta och mycket effektiv:-)

Dags för lydnaden sedan, platsen hade de gjort på morgonen. Har inte protokollet framför mig så jag kan inte alla betyg, men slutsumman blev 281,5 poäng:-) Sky gjorde ett fint framåtsändande iaf, betyg 9-9,5, det som Fredrik har slitit så för:-):-)

Totalt så blev det 607 poäng, cert och vinst:-) Nu har han ett snitt på 606,75 till nästa års SM, så vi vågar nog säga att vi är klara:-)

Dagen igår spenderade Uma och jag i Kilsbergen tillsammans med 17 andra sökgalningar från lite runt om Örebro. Vi delade upp oss på fyra grupper och rutor och sedan körde vi:-) Är nöjd med Uma på förmiddagen, gjorde lite grunda slag emmellanåt. Rättade upp det på eftermiddagen och Uma skötte sig galant, både i skogen och på stigen. Vågar man ana att man lyckats ta sig genom hennes självständiga pannben??

Nu är det jobb som gäller hela veckan, lite träning också kanske, sedan har vi tävlingar till helgen med Sky igen, får se om vi kör båda dagarna eller avstår söndagen. Han är rejält sliten idag efter en tung rapportsträcka.

Ha det gott alla:-)

Kanske dax

för en kort berättelse om vårat första bruks-SM som deltagare. Vad ska man säga?? Sky var hetare än hetast när han skickades som 17:e hund. Han sprang så fort benen bar och han var riktigt snabb till första skytten och han var snabb till andra skytten med. Tyvärr kom han inte fram, då han vände. Våran teori är att han helt enkelt var för het och inte kunde sortera vad han höll på med när andra skottet sköts. Enligt skytten så såg det ut som om han var skottberörd och det vet vi att han inte är, tråkigt, men sånt händer.

Stort GRATTIS till Fia och Vickulas Ettra som tog hem guldet i spåret.
Grattis till Frida och Best som tog brons i skyddet.
Grattis till Emma och Xa som kom fyra på IPO:t
Grattis till Sören och Gränsvallarens Ludde som kom 5:a i söket.
Grattis till Towa och Qaala till ytterligare en genomförd SM-tävling
Grattis till Millis och Dusty som också genomförde sitt andra spår-SM.
Många att gratulera:-)

I övrigt så tyckte jag att det hela arrangemanget var mycket trevligt. Vi var nere hela veckan och laddade i Falkenberg.

Nu till något roligare. Uma har tävlat lägre klass spår idag på hemmaplan. Vi drog startnr 7 och åkte direkt ut i skogen, usch vad nervös jag var...

Vi hade ett jättefint påsläpp och hon plockade pinne på pinne. Hon spårade sådär underbart klockrent, så det var bara att hänga på. När vi kom ut från skogen så hade vi alla pinnar med oss:-)

När det var dags för lydnaden kände jag att hon var gasad, men genomförde den helt ok, tror att det såg bättre ut än vad det kändes.

På budföringen så tjuvade den lilla Uman, men jag fick tillbaka henne och sedan sprang hon så fort benen bar henne, för första gången hade hon skall vid ingången till mottagaren, gasad var bara förnamnet...

Direkt efter hade vi platsliggningen och jag kände att jag fick ingen riktig kontakt med henne innan, och jag visste inte riktigt hur mycket tryck jag vågar lägga på henne. Hon pep och var oroligt hela platsen och slickade sig om munnen, så nu kommer det att bli mycket platsliggningsträning framöver, dubbel dos... Hon som har legat så fint och stabilt på träning. Nu satte hon sig upp när det var  ca 30 sekunder kvar.

Slutsumman blev 522 poäng och uppflyttad:-) Huvudsaken, men känslan måste infinna sig på lydnadsplanen innnan jag blir helt nöjd.

Ha det gott

//
Hanna


RSS 2.0