Träning, Gränsvallarläger, (övning 17A) och HKL sök

Hej!

Då har vi avverkat en bra vecka till :-)

I måndags kom Towa och Fredrik hem till oss. Vi hann med en kopp kaffe innan det var dags för oss att styra mot sökskogen, vilket idag var en paintballbana. Vi mötte upp med Bettan och Bibbi. Intressanta legor fick vi till och mycket bra träning, TACK för det.

När Towa och jag kom hem så höll Fredrik och Fredrik på med att laga mat. Vi hann med en simtur i "våran" å innan maten, mkt uppskattat av både folk och hundar. Efter maten så gick vi till en av två uppletanderutorna som F och F hade gjort. Uman gick kalasfint, Towa tycker att jag ska belöna henne med leksak istället för godis, då hon har en lite ful ovana att vilja leta vidare då hon hittat ett föremål istället för att skynda sig in med det.

På tisdagen så var det väldigt varmt, så vi bestämde att vi skulle skippa hundträningen på dagen och turista lite i Nora, tjena!! vi ahnn dit och köpa lunch, sen började det att REGNA ernormt!! När vi kom hem så hyrde vi film och väntade tills ovädret skulle dra över, det dröjde... Men när det gjort det så åkte vi till örebro BK och körde lite lydnad.

På onsdagen så hann vi med uppletande i Garphyttans nationalpark, lydnad i Ånnaboda och bad i Falkasjön innan det var samling för mig och Uman på årets upplaga av Gränsvallarens sommarläger.

Så roligt att ser alla, även fast vi ses rätt så mycket ändå under året så är det speciellt på lägrena. Iår så var det en av instruktörerna som hade fått förhinder och det med kort tid kvar, och ingen ersättare hade gått att få tag i tyvärr, men det blev bra lösning ändå.

Vi var två grupper som gick för Joel Svensson, vi som klarat VP fick klara oss själva första stunden, sedan kom han till oss och kollade av läget. Bra uplägg. Vi fick avsluta passen med en liten tävling på fredagen, oj om han visste vilka tävlingsdjävlar han hade att göra med....

Övningen som vi skulle ha på tävlingen kallade han för 17a och den innehåller alla rörelser som hunden behöver kunna i fårsammanhang :-) sedan försvårar man övningen via avstånd och stillastående förare.

På lördagen så tog jag det lugnt med Uman då vi hade söktävling på söndagen. Blev ett fösningspass på ett stort gärde, mycket bra, men svårt då flocken ville dela på sig hela tiden...

Då till söndagen:
samling klockan 7 i Mariestad, vi var 5 högre hundar, 13 elithundar och 5-6 lägre hundar. De hade fyra domarlag och allt flöt på kanonbra.

Vi fick startnr 2 och våran klass började med söket. Fin ruta och Uman gick som en dröm :-) hon är så skön att köra på tävling, för jag behöver inte (pepparpeppar) bekymra mig om hur hon sköter sein del, jag pekar och hon springer, får se hur länge det håller i sig! tre figgar hittade hon och vi beklänades med 10 av bägge domarna :-) mkt nöjd matte!

Sedan for vi tillbaka till klubben, där hade vi platsen och de som tittade sa att hon låg lugnt och fint, 10-10 där! Sedan var det dags för lydnaden och där så började vi med 9,5-9,5 på fria följet, 9-9 på inkallningen, 6-7 på framåtsändande (jag gav henne dk), krypet 9-? kommer inte ihåg, tungen 10-8, skallet 8-8, hoppet 8-8 islag.

När det sedan var dags för uppletande ringde jag till Towa för ett litet pepptalk.. Tack för det vännen, Towa räknade ut att vi hade poäng så det räckte för uppflytt utan uppletandet, så det kndes skönt, att bara gå ut och testa av. Jag berömde henne väldigt mycket när hon hittade, och hon gjorde det riktigt fint! På 2:45 så hae hon fyra föremål:-) betyg 9-9,5, vet inte vad de drog för, jag var bara så glad och lycklig för min bästa UMA!!

Vi slutade på en lydnad 248 poäng och en totalpoäng på 563,5poäng, uppflyttad och klassvinst helt galet. Uma är numer en ELITsökshund! Det är så häftigt och overkligt att jag har inte förstått det än!

Tusen TACK till alla som vi har aft förmånen att få träna med! Ni är värda så mycket!

//
Hanna och elitsöksUMAN:-)

Vad gör man med en veckas semester??

jo man tränar hund i värmen förstås:-)

Måndag: 9-13 var fredrik och jag instruktörer på dobermannlägret
Efter det följde jag med dem ut och tränade sök, sen kom man hem vid 20 på kvällen och somnade i soffan.

Tisdag: 9-13 dobermannlägret, sedan lite lydnadsträning med egen hund och sen sökträning på kvällen med det egna gänget. Mia och Qatto kom och anslöt sig till oss:-)

Onsdag: 9-13 dobermannläger, lite lydnad med egen hund efteråt och sedan agilityträning hos grannen på kvällen.

Torsdag: 9-13 dobermannlägret, lydnad med egen hund efteråt, agilitypass. Var provhund på nya tävlingsledarnas examination. Nellie fick gå två elitprogram och Uma ett. Guldläge att kunna belöna.

Fredag: Vilodag, har dock simmat lite med hundarna

Lördag: söktävling med Uman, tydligen på årets varmaste dag! men, men! Vi får se hur långt det räcker!

Ha det gott i värmen nu alla!


RSS 2.0