SM

Kan efter SM bara säga WOW!! Dels för att våran träningskamrat och goa kompis Towa och hennes Qaala tog sig till final i lydnaden och där avancerad 6 placeringar! Hamnade på en 9:e plats! Duktiga ni är, vill Ni läsa mer om dem så gå till Towas hemsida där hon skrivit en utförligare rapport om SM! Grattis vännen, Ni är så duktig!!


                                                                  Foto: Fredrik Danielsson


Sedan presterade Örebro Bk:s lag i mediumklass så bra så det resulterade i GULD! Ett mediumekipage från Örebro, Malin och Mázli tog GULD i mediumklass. Åsa och Algot från Kumla tog silver i small klassen! Grattis alla!

Vi bodde helt kanon på kronbacken i Kil. Bra stor stuga (vilket krävs när man är 4 stycken och 8 hundar).


Foto: Towa Lindh

Tack för kanondagar, tar ett atg att återhämta sig efter en sådan intensiv helg!

Igår var vi till Kopparberg och hälsade på Helena och Nelliesonen Uno. Towa anslöt från Västerås, vilken kanonträning vi hade. Körde sök i deras senaste tävlingsruta med två dolda legor och andra kanonbra legor! Uma gick fint, fick skicka om henne på ett par slag, men hon jobbade på bra, det var en bana som verkligen tog musten ur benen på dem. Fler sådana, även om det inte var vanligt "uma"-tempo så sprang hon på bra hela rutan.

Towa körde Qaala och Arko i samma ruta, Uno fick spåra. Sedan åkte vi hem till Helena och bjöds på lunch och efterrätt! Inte helt fel! Uppletande med samtliga hundar hanns med och sedan var det dags för buföring med skott för Uno och sedan platsliggning med Uma och Uno. blev en mycket bra plats för Uma, hästar som sprang i en hage, barn som som cirkulerade, jag som fick gå långt när jag lämnade henne, plus skott! Hon låg fint!

Sen åkte vi och badade med hundarna (ja de badade och vi tittade på). sen var det bara att styra hemåt och nästan direkt i säng:-)foto: Towa Lindh


HA NU EN TREVLIG MIDSOMMAR ALLA!!


Dm och skithögrespårtävling!

Igår (lördag) så var Uma och jag till Frövi och tävlade DM i lydnad. Är jättenöjd med hennes insats, tyvärr räckte det nte till ett första pris då heller, det saknades 7 poäng. Men hon har så himla härlig attityd när hon kör på planen, även om det var tokvarmt så gjorde hon sitt bästa. Tyvärr lyfte hon lite, lite på fel pinne på vittrnigen och då blev det noll, men hon levererade rätt pinne ändå.

Nu ska vi ta paus från lydnadstävlingarna och belöna upp på träning igen, tar nya tag i augusti.

Fredrik var med i Örebro BK:s DM-lag i brukslydnad idag och han och sky fick ihop fina 282 poäng och blev dagens bästa elithund. Bra träning inför SM då lydnaden gick i tre olika ringar och det var massa folk runtomkring:-) bra störning. DM-laget i brukslydnad kom på 2:a plats!

Heras matte Camilla tog guld i medium med BT:n Medusa, ett silver i small bärgades till Örebro BK och ett guld i large. Agilitylaget tog guld! Så duktiga ekipage finns det i ÖBK!

Själv tog jag och Uma oss en liten färd till Hällefors BK och gjorde en halvdålig instas i högrespår. Uma har inte gjort ngt upptag i en sådan risig ruta förut, men hon hittade spåret, dock åt fel håll, så hennes livs första bakspår kom på tävling. Sedan fäste hon aldrig riktigt i spåret, uatn hon kom på det senare och då hittade hon pinnar, men tyvärr så bakspårade hon i fem pinnar! Så vi får se hur nästa spår går... Jag tyckte att det kändes inte helt rätt, men jag är ju lärd att lita på hunden och hon verkade spåra så himla fint och pinnar hittade hon ju. Men det var ett svårt spår, torr mossa på kallhygge. Så jag är nöjd med att hon höll i spåret, missnöjd att hon gick åt fel håll, naturligtvis. Jaja, så är det iaf. Bara ut och träna upptag och kluriga spårunderlag.

Ha det gott!
//
Hanna

Nejmen...

... hur lång tid får det gå mellan uppdateringarna innan man blir utsläng från blogg.se?? Haha!

mycket har hänt sedan senast. får många fina valprapporter, ägarna verkar vara nöjda med dem. Lille Zot har jag sett i hans påbörjade sökträning och han är en naturbegåvning. Hera bor ju hos grannen, så henne ser jag lite då och då, det är så skön känsla när man märker att valparna känner igen oss:-)

Under påsken var vi iväg på sökläger i Målilla. Är supernöjd med Uma. 1 maj tävlade Uma lägre sök och vi började  med lydnaden och det gick bra. Budförningen gick bra också, liten småmiss hos mottagaren och sedan bar det av till skogen. När jag skickade ut Uma på sista skicket på höger sidan, vi hade två figgar då, och när hon kom tillbka så vågade jag knappt titta. Men hon hade rullen i munnen och vi fick fina 9,5-10 i betyg. Så nöjd med lill-tjejen och uppflyttade blev vi.

Sky har tävlat DM i rapport, han tog hem det för 3:e året i rad! Ska man nämna att vi är de enda som tävlar för distriktet?? MEN han springer och han vann tävlingen, så det är ju inte helt oförtjänat...

I tisdags så gjorde uma debut i elitlydnaden. Fullt på gruppmomenten, sedan hade vi lite småmissar på några moment. På hopp-metallen, så rullade apporten fram bakom hindret så hon såg den ut till höger, så det blev för svårt för henne. Nollade det momentet. Mest nöjd med 10:an på vittringen. 11 poäng från första pris är jag nöjd med.

Igår var vi iväg igen och hon hade fullt på gruppmomenten:-) på slutet av fria följet så märkte jag att hon vindade in i skogen och jag märkte under dumrutan att hon var helt klart störd av något. Hon såg ut som när hon får vilt i näsan på en promenad, liksom tittar sig över axeln hela tiden.  Hon nollade dumrutan, rutan och app.dirigeringen, sedan avslutade hon med 10 på hopp-metallen, 7 på vittringen (hon tappade pinnen 2 gånger) och 9,5 på fjärren. Så några guldkorn, men det märks att hon är orutinerad, men hon har en härlig "jag-vill-mer" attityd på planen och hon blir inte ledsen av att det inte går bra. Huvudsaken det. 

Avslutar med ett par grattisar:

Lina och Flinga, tagit sitt 2:a CERT i spåret
Towa och Qaala, tagit CERT i spår och gjort 303 poäng i lydnaden. SM-klara för 2010 i lydnaden:-)
Towa och Arko som blivir uppflyttad till högre skydd och högre spår!
Mia och Qato, klassvinst i tvåan och 1:a pris i Surahammar i tisdags
Fia och Ettra som tagit 2 första pris i eliten
Fredrik och Gaze som gjort debut i IPO, med fina 100 poäng på skyddet, de blev godkända och berättigade att tävla IPO 2.

Har garanterat glömt någon, ursäkta, men jag tog de i närtid:-)

RSS 2.0