Sammanfattning

Hej!

Ibland går det lång tid mellan uppdateringarna... Tiden och inspirationen har inte riktigt infunnit sig:-(

SM för våran del blev inte som vi tänkt oss. Sky sprang fint i tre sträckor, tyst och snabb. När han hade sprungit iväg på sista skicket, tänkte jag den föbjudna tanken : "YES", 30 sekunder senare så kom han tillbaka. en medtävlande tror att han helt enkelt missade stigen som han skulle springa ner på och vände, då blev det en spetsvinkel tillbaka och han fick syn på publiken på A och han är aldrig tränad att gå ifrån en publik på det sättet, det vi funderade på är varför han missade den isf, för han har ju gått där minst två gnger tidigare ut och sedan sprungit in på den. tråkigt iaf, men vi gratulerar Jörgen, Monica och Ellis till fin vinst i rapporthundsgruppen:-)

Våra träningskamrater från Filipstad, MILLIS och DUSTY tog hem guldmedaljen i spåret!!! Så duktiga!

Grattis till alla andra fina resultat som gjordes under SM-helgen i Edsbyn.

Lördagen den 4/9 så hade vi DM i spår hemma och jag hade anmält Nellie till det, vi skulle ut och ha kul, hon och jag. Drog startnr 1 och hin gjorde ett fint upptag 10-10, tyvärr missade vi en pinne i skogen, men hon jobbade så fint, lilla spårdrottningen:-) Klantig matte som inte skickade hunden ordentligt på upletandet, gjorde att vi fick in 2 föremål. Bra lydnad gjorde att vi tog hem DM:-) min bästa NELLIE <3

Helgen efter SM var vi i Västerås och tävlade rapport, då sprang han fint å sträckorna, lite ljud vid skicken, så neddrag där. Han jobbade fint i uppletanderutan, men fick bara in 2 förmål. Fin lydnad, finare än betygen visar, enligt mig. Direkt efter så körde vi samma uppletanderuta och föremål, då plockade han in 4 föemål på några skick. Detta gjorde att vi tog beslutet att ta ett blodprov på honom. Det var helt grönt, inga sjukdomar, så skönt!

Uma har gjort debut i Elitsök, jag disponerade inte rutan så bra de första 100 metrarna, så jag hann inte hela rutan tyvärr, hade två skick kvar till 300 så de hann jag inte med, sista figgen låg i vänster hörnet. Kul ruta och jag kände när vi klev ur den, att jag ville tillbaka in och göra den igen, för kul var det, vill göra bättre! På uppletandet så plockade hon in 4 föremål på cirka 2,30:-) I lydnaden kändes hon lite seg, men de som stod bredvid tyckte inte det:-) Lite småmissar gjorde att vi slutade på en totalpoäng på 454 poäng och godkänd. Men framförallt, ett stort sug på att vilja ut och köra igen!

Vi hade anmält till Hällefors BK:s rapport tävling den 12/9, men det vara bara vi som gjort det, så den blev inställd:-(

I lördags så var vi till Surahammars BK och det var en tävling som satte nerverna på prov. 2 högre hundar och 6 elithundar kom till start. Sky hade startnr 6. En högre hund sprack på första sträckan och den andra högre hunden tyvärr på 3:e strcäkan, så surt när de "bara" hade en strcäka kvar. Första skicket från A så hade jag lite ljud, samt att han inte satt ordentligt. På sista skicket från A så var han så tyst och fin:-) Nr Sky varit ute ett par minuter så säger de att hundar som startat tidigare inte kommit ut till D. Sedan kom det ett skott i skogen, så någon hund var påväg tillbaka, frågan vara bara vilken? Det var hund nr 2 som kom tillbaka. Det var så skönt att höra att Sky kommit fram, duktig hund. Betyg på rapporten 9-10

Sky och Fredrik går sedan ut och gör en kanonfin lydnad, 293 poäng!! Sedan till uppletandet, han plockade in fyra föremål på 1,48!! Duktigt hund och förare:-) 10-10. De slutade på finfina 628,5 poäng! Skönt att det allt äntligen satt på en och samma dag.

Igår så var det DM i sök, tyvärr kunde vi inte vara med då Uma började löpa förre helgen.

Stort grattis till Towa och Arko som gjorde en dunderdebut i elitklass skydd, 723,5 poäng! Stort grattis till er, vilket ekipage!

Ha det gott alla!


RSS 2.0