Vad händer?

Ja, vad händer egentligen? Vi har mestadels renoverat sovrum, med allt vad det innebär, vakta hantverkare, passa tider och se till att de gör sitt jobb ;-)

Vad det gäller hundträningen så pillar vi på, Uma får träna fritt följ med fokus på positionen. Fredrik och Sky har varit ute och tävlat två gånnger, de har målet inställt på att kvala in till lydnads SM i Falkenberg. I November så var det en domarkonferans i Örebro med inriktning på lydnad, jag var själv inte där, men det diskuterades mycket betyg och videobedömningar. Detta har gjort att jag tror att lydnadsdomarna har "skärpt" till sig. Jättebra, men lite dumt mitt i en kvalsäsong kanske... Det är allmänt kännt att många jagar snälla domare som mer än gärna sätter höga betyg, så man får ett högt snitt till SM, och vem vill inte ha höga betyg? Det vill jag i alla fall, men ska man se i förlängningen så vill jag att vi ska kunna prestera på ett mästerskap också! Fredrik och Sky tävlade lydnad i Örebro, det var en SM domare från 2012 som dömde, en SM-domare som ska döma 2013 som bakdömde. Jättebra att De tar på sig uppdrag för att träna :-) Fredrik och Sky gjorde ett fint program, de stora missarna var att han tappade vittringspinnen vid upptaget, betyg 7, studsade lite mycket i fjärren och sedan tror jag att det blev en rullning på apporten i munnen på dirigeringen, Totalt 274 poäng och vinst, enda hunden som tog 1:a pris. Detta är ett program som helt klart kommer hålla på ett mästerskap, men poängen räcker inte dit :-( 
I söndags så var De till Surahammar och tävlade för nästa SM-domare som ska döma i sommar. Fint program fram till vittringen, där Sky springer ut och tar fel pinne. fredrik pch Sky hade ett missförstånd i fria följet, med betyg 7,5, annars så hade de 9 och uppåt fram till vittringen. Fredrik valde att bryta efter vittringen.

Grattis till TOWA och QAALA som vann på 268 poäng, välförtjänt!!

Första helgen i Februari så spenderade vi den på clinic i Kungsörs HundArena. första dagen så var det härliga Siv Svendsen som hade en lekclinic, många leksaker och vi har prövat att ha det så på några av våra träningar och vad smidigt det är att ha leksaker överallt, alltid nära till belöning :-) På söndagen hade Maria Brandel clinic om effektiv inlärning och smart träningsupplägg. Två mycket givande och bra dagar!

Det har skett en förändring i våran flock, vi välkomnar en valp hem till oss:
 MEMOARS URBAN "UBBE"

 

Annars så rullar det på, har kommit in en del bokningar på läger och kurser, kul, längtar till sommaren och kunna träna hund HELA dagarna i fint väder :-)


RSS 2.0