Mellandagarna

Jaha, då är julafton och efterkommande juldagar avklarade. För min del så har det inneburit mycket jobb, så hundarna har fått stått tillbaka lite vad det gäller träning, men jag tror inte att de haft speciellt dåligt av det. Har tränat med Uma i källaren här hemma och hon rusar ner för trappen och studsar på "träningsmattan".

Det som tränas är sittandet för gruppmomentet, vittringen, fjärren och stegförflyttningar. Så mycket mer får man inte plats med, men det räcker gott och jag är noga med att avsluta på topp och när hon är som mest sugen. Häromdagen så blev det lite snurrigt för henne, då hon gjorde ett haktryck då hon stod upp... Tog ett tag innan jag förstod vad hon gjorde, såg först ut som hon "eyede" mig, men det har jag aldrig tillåtit och hon har aldrig gjort det förut, så jag blev lite fundersam.

Annars är det som sagt, rätt lugnt:-)

Ha det bäst alla!! 

GOD JUL

Hej på Er!!

Jag vet att det är dåligt med uppdatering just nu (eller har väl egentligen varit under hela hösten...)

Helgen har spenderats hos Rickard och Millis i Filipstad, även Fredrik och Towa från Västerås var med:-)

Vi började med ett litet rapportpass med Uma. Hon fick cirka 250 meter på grundsträckan och att Millis var ute och gick på sträckan med ryggen åt det håll Uma kom ifrån så hon inte behövde fronta henne. Vid första passeringen så tog hon, enligt Millis, lite "hoppsasteg", men eftersom det var så nära A-stationen så ropade Fredrik på henne. Annars inga problem. Gick två korta förlängningar och avslutade med en 90 graders sväng ut till D. Jag stod bakom en gran och såg när hon kom i full fart med nosen i backen, men precis innan vinkeln så tog hon upp nosen och åkte av spåret, men hon sprang bara förbi med ett par meter, sen slog hon i en liten båge tillbaka till spåret och kom in på D. Hon är jätteduktig på de få rapportträningar hon hitills gjort. Det kommer att bli svårt att låta bli att köra henne i rapporten. Vi får se hur mycket hon klarar, hon har lite lätt att ta till ljud i lydnaden, så hon kan nog ljuda i rapporten också. Ska försöka att ligga i framkant med detta och fötrkomma henne med ljuden...

Idag så fick de stora hundarna köra rapport först och för andra gången så gick jag ut på sträckan. Sky ljudade på första skicket och jag tog tillbaka honom och Hans startade en ny nedräkning. Nu pep han igen, men stannade själv 5 meter ut och kom tillbaka. På tredje skicket gick jag fram två steg och Hans ficj räkna ner igen. Nu gick han tyst och fint, liten tvekan på den punkt där jag ropat tillbaka honom. Men efter det så var det fullt ös. Vi körde inte full längd på sträckan och Sky skötte sig bra på övriga skick. Vi skickade även tillbaka från D till A, vilket vi inte har gjort förut, men inga problem där inte.

Efter en snabb fika så körde vi tre nybörjarhundar i rapport. Vi gjorde en grundsträcka på 200 meter, uppbindning och sedan fick de springa tillbaka till A en och en. Det var första gången som Uma har sprungit med nya hundar i en grupp. UNga problem, hon är för rar, hon har redan lärt sig att det goda godiset finns i ryggsäcken, så hon springer målmedvetet dit och puttar på locket...

Äntligen har vi investerat i schyssta täcken från Back on track kolla: http://www.thassensdjurböcker.se/ just nu har de rea på täcken och andra varor:-)

Troligen kommer inget mer inlägg från oss innan jul så jag vill önska er alla en riktig GOD JUL och ta hand om era nära och kära, både tvåbenta och fyrbenta.

//
Hanna

Ingenting...

... händer på hundfronten. Mycket jobb just nu, men det blir väl bättre så småningom. Har kört ETT!!! lydnadspass med Uma. I fria följet så gick jag och gjorde helt om marsch precis innan stegen, hon släppte de första gångerna, men det blev bättre:-) Sedan började jag lite med elitrutan och app.dirigeringen. Inga problem där inte. Gjorde först en dålig vittring, men vi kunde gå av planen med en bra känsla i detta moment.

Annars träna sökgruppen för fullt och jag har inte kunnat en enda gång:-( men så är det i dessa tider. 

Ha det gott alla! 

Gick dåligt:-/

Jaha, då var det dags att ge en liten rapport från tävlingen i helgen. Det gick inte bra med Uman. Hon satt i 55 sekunder på sittande i grupp, sedan la hon sig:-( hon som kan sitta så fint på träning, hon sitter i 2,5 minut nu, men huvudet går som en propeller på henne på tävling, sedan bara hon sjunker ihop... Ska börja träna med att hon ska ha 100% fokus på mig och att jag kastar en boll till henne, eller liknande. Har inte prövat det än.

På platsen så kom det två stycken hundar racandes från klass 1 längs med hallens långsida, och när det är 40 sekunder kvar på platsen så sätter sig Uma upp... Alltså, mer träning med sådana störningar.

Efter den inledningen på tävlingen kändes det väl sådär att gå in. Känslan efter tävlingen, var att Uma ändå gjort bra ifrån sig. Hon nollade tyvärr vittringen, men hon gör vissa saker så himla fint:-) Tittade på filmen som fredrik videofilmade och det ser riktigt trevligt ut.

I fria följet så ångade hon upp sig lite grann. Hon tappade i en helt om marsch när vi vände precis bredvid hindret och sedan satte hon sig segt i vänster om halt i vändningarna.

10:or på sättandet och inkallningen:-) Rutan sprang hon riktigt fort, raka vägen, men hon hamnade på vänsterkanten och när jag ropade stanna så vände hon utåt istället för inåt i rutan och hamnade då med ena sidan utanför, fick dirigera om henne, sedan vid tredje "stanna" la hon sig i rutan. Ingen tendens till att starta på TL:s kommando, kom fort när jag ropade och anslöt kanonfint, betyg 5.

Hopp-apport, 9,5. Kastade apporten långt och Uma hade lite taxeringsproblem påväg tillbaka så hon gör ett jättehopp och landar precis bredvid mig och får göra en snutt bakom mig för att hamna rätt. På metallen så springer hon snabbt ut, fint upptag, men tittar på hunden på banan bredvid påväg in, så hon galopperade, men tog inte i, betyg 9,5 (strul på ingången). fel pinne på vittringen, betyg 0. Hon hade inte alls den fina attityden som hon hade dagen innan på detta moment när vi tränade i hallen. Surt!!! 7 på fjärren, blev ett DK på första skiftet och sedan flyttade hon fram lite. Totalt 203,5 poäng och 8:e plats.

Att träna på:

* gå mot vägg, hinder eller liknande i fria följet och hon ska hålla fokus på mig.
* vittring under press/ stress/ konstiga situationer.
* fjärren, fungerar "back" på sitt från stå?
* stå i rutan tills annat sägs.
* plats med mycket störning, utan störning med total tystnad, med plötslig störning.
* sittande i grupp med fokus på mig.
* tänkte börja pyssla lite med app.dir också

GRATTIS till Towa och Arko som vann klass 2 på 186 poäng, ni är ju bara så GRYMMA!!!!!!!!!!

Sofie och Bonuz fick 159,5 poäng i 2:an, surt med den halva poängen, men det är ju toppenbra gjort, med tanke på att han är lite snurrig och tonårig just nu!!! Snart så sitter det:-)

Nellie verkar vara dräktig, hon har "hängt" ner magen tycker jag:-) men vi får nog vänta en stund till innan vi är helt säkra.

 

I Smedjebacken

Just nu sitter jag i gott sällskap på ett vandrarhem i Smedjebacken. Idol på TV, julmust i glaset och godis i påsen. Detta i sällskap med Lena, Jouko, Sofie, Towa, Fredrik D och min Fredrik. Anledningen till detta är att vi ska tävla lydnad i imorgon. Lena och Jouko i klass elit, Towa och Sofie i klass två och vi ska tävla klass 3. Fredrik och fredrik de är bara supporters

Ikväll var vi i inomhushallen och tränade i två timmar. Uma kändes jättefin, ska bli roligt imorgon och se vilket humör hon är på. Hur som så tror jag att det kommer att bli roligt. Återkommer med rapport hur det gått.


RSS 2.0