Lång rapporttävling och lite annat

Hej!

Att det ska vara så svårt att få lite tid över att uppdatera???

Förra helgen så bar det av till Lerum för att hälsa på lite Gränsvallarsläkt á Vimsa. Vi hann med lite träning och grillning innan vi var tvungna att åka vidare till Ullared för att installera oss på vandrarhemmet. Efter att ha letat runt lite en stund, med hjälp eller inte av GPS:en så hittade vi rätt och Brukshundsklubben låg precis bakom vandrarhemmet. Jättefint var det och sovmorgon fick vi trots att vi hade samling klockan 08.00:-)

A-stationen låg precis bakom klubbstugan och det var ju kanon då det var tre stycken på A som hade barnvagnar med sig:-) Tycker att rapportmänniskor är så underbara, när en skulle skicka iväg sin hund så stod en annan och gungade barnvagnen, vid ett tillfälle var det en annan mottagare som stod och drog två barnvagnar samtidigt....

Min orutin lyste igenoom på denna tävling. På 3:e sträckan så kom SKy in samtidigt som hunden som gått innnan honom och då ska jag ju kasta mig fram och ta Sky så att han får starta fösrt nästa gång, detta har aldrig hänt mig, så my mistake, jag gjorde inte det. Det resulterade i att samma hund stannade återigen på 4:e sträckan och Sky fick dra med sig den in på D. Så mycket nyttigt för honom med den störningen, stolt matte och husse:-)

Efter rapporten så var det plats, stege och budföring för två stycken lägre hundar. Sky fick 10-10 på båda momenten. Sedan dags för lunch. Efter ett lite längre lunchuppehåll så var det dags för lydnaden, har inte betygen här just nu, men han gjorde bra ifrån sig förutom i framåtsändandet där han inte riktigt var med på noterna om vad som skulle hända. På tungen så slog han nog i en tand, så den släppte han och tog sedan upp igen. Annars var det nog bara höga betyg rakt igenom. Vet inte riktigt varrt protokollet är just nu, därav inga betyg.

Efter det var det uppletande och Sky plockade in 3 föremål, men jobbade på mycket bra hela tiden. kanon:-) Prisutdelningen hölls klockan 18.30 sedan var det en lång färd hem mot Örebro.

Idag så har jag varit och tävlat i Frövi med Nellie. Kankse inte så jättebra planering från min sida då jag slutade 04 på morgonen och det var samling klockan 09... men men vad gör man inte;-)

Vi hade fullt på gruppmomenten och det är jag otroligt nöjd med. Vi drog startnr 1 och det var otroligt varmt på planen, Nellies tunga hängde vid tassarna på henne, märks att hon inte är van vid värmen än, det var inget riktigt tryck i henne idag, kände inte igen henne riktigt, men hon genomförde allt iaf och det är jag supernöjd med. Betygen blev:
Fria följet, 9, ss, plogar ngt
Dumrutan: 9, ngt sakta ligg
Inkllningen: 9, ngt sakta ligg
Rutan: 8, extra kommando
App.dir: 9, ngt lite tugg
Metallen: 8, (ingen kommentar, men jag tror islag)
Vittring: 7, tugg
Fjärren 8 extra kommando ställande

Summa276 poäng, 1:a pris och 2:a plats.

Det var en rigtikt härlig Golden som vann, en riktigt fröjd att se.

Stort GRATTIS till Lena och Sheger http://www.freewebs.com/sheger/ som debuterade i IK1 igår och fick 83 poäng och en 4:e plats. Ni är ju så grymma!!!!

Ha det gott alla

Nellie har tävlat

Hej!

Idag har Nellie och jag tävlat elitlydnad på Kumla BK:s kvällstävling. Har ärligt talat känt mig väldigt opeppad på att köra lydnad och det känns jätteskumt när man nu uppnått championatet och SM-kval...

MEN ikväll kom jag ju ihåg hur roligt det faktiskt är att tävla och den lilla tävlingsdjävulen väcktes i mig igen, toppen!!!

Det var ett låååångt fritt följ och jag är jättejätte nöjd att hon höll ihop, trodde att hon skulle trycka på mer, så glad är jag för det. Nu vet jag vad som behövs fila på inför nästkommande tävling och efter det är det ju SM!! Hua....

Resultat från tävlingen:

Sittande i grupp:         0 (lägger sig)
Platsliggning:             10
Fritt följ:                         8 (sent sitt, växlar pos, studsar)
"Dumrutan":                 9,5 (steg vid stå, bra sitt!)
Inkallningen:                7,5 (sent stå och ligg)
"Rutan":                         8 ( in från sidan)
App.dir:                          0 (fel apport, tugg)
Hopp apport:               10
Vittringen:                     9 ( omtag)
Fjärren:                        9,5 (rör sig lite framåt)
Slutsumma:                229,5 poäng

Försökte att lägga över bilderna från kameran, men vi har fått ett nytt program och jag kan inte med det alls, min tekninska ådra har aldrig existerat och den kommer väl inte bara att dyka upp sådär hux flux:-)

Imorgon drar vi till Göteborg och rapporttävling på söndag i Ullared, många SM.ekipage så det ska bli jätteroligt.

Uma uppflyttad:-)

Hej på er!

Sitter på jobbet och uppdaterar, vi får hem datorn snart så då kanske jag kan lägga in lite bilder också:-)

I helgen har det varit fullt upp med hundaktiviteter.  I fredags bar det av till filipstad och rapporttävling för Skyan. Slutresultatet blev 604 poäng och 3:e certet. Nu blev han inte champion eftersom han inte har vallprovet, men det kommer nog snart.

Igår hade jag hand om lägre spår på klubben, tror jag var mer nervös än de tävlande... Allt gick bra, trots ett omspår och 3 ekipage blev uppflyttade.

Idag har då Uma gjort debut i bruksvärlden. Hon fixade spåret galant, 10-9,5, budförningen sprang hon som en tok, svårt att stanna i den farten, så lite neddrag vid ingångarna, 9,5-9,5, fullt på platsen:-) sedan kommer jag inte ihåg alla betyg i lydnaden, men uppflyttade blev vi på 284,5 poäng:-) och en 2:a plats. Lilla Uman hon bara kör på trots värme och en lite nervös matte...

Måste ju gratulera Linda och Tjelvar som tävlade appellspår igår och blev uppflyttade på 293 poäng, bra jobbat:-)

Towa och Qaala försvarade sin DM-titel från ifjol:-) kommer inte ihåg poängen just nu, men GRATTIS.

Ha det gott alla

//
Hanna

RSS 2.0