Många bilder...

Hej på Er!!

Igår och idag  har jag och Uma spenderat våran tid hos Stefan i Örebro. Det var invallning av tacklamm som gällde. Ja, inte för oss då, vi tattade bara på och vallade lite på dem när de stod säkert i fållan:-)

På fredagen så kom Åsa upp från Huskvarna och med sig hade hon hundarna G-vallarens Impala och Puma. Från annat håll kom Zonja med Hexgårdens Zting och G-vallarens Storma (Nellie valp) och i samma bil kom även Anna som har Kongahälla Tina och Cmm´s Bob. Lena och G-vallarens Sheger (Nellie valp) och Heléne och G-vallarens Undra (Nellie valp) kom från Karlskoga och var med under fredagen.

Lena och Sheger
Lena och Sheger


Heléne och Undra
Heléne och Undra


Uma
Uma, 6 månaderNär 2/3 av fårflocken stod i en fålla så var det påväg att bli mörkt, så vi passade på att valla lite med valparna, Undra, Bob och Uma, runt fållan. Det såg helfint ut för alla tre, ska bli spännande och se hur de utvecklas.

Fredrik kom in på kvällen och åt pizza med Stefan, Zonja, Anna, Åsa och mig. Det bestämdes att det var frukost klockan 08.30 idag, så vi åkte hemåt och jag insåg att jag skulle vara sååååå trött när väckarklockan (mobilen) skulle ringa. Och mycket riktigt, jag är ju en tidsoptimist, så klockan var nog närmare 9 innan jag kom till frukostbordet hemma hos Stefan:-)

Sedan gav vi oss ut i fårhagen. Vi byggde en äggformad fålla till unghundarna. Sedan gick det 5-6 stycken får där som man kunde valla på. Under dagen så kom även Jenny och G-vallarens Nimrod och hennes kelpie Nöjje. Anneli och Pondus dök även de upp. Pondus är efter G-vallarens Lotus. Sören och Olle kom och vallade, hann inte se så mycket av dem, tyvärr. Lena och Uno (Nellie valp) var med och gick ett par gånger inne hos fåren. Sören och G-vallarens Ludde och Vic var också där, likaså Svenne med G-vallarens Leia och Vilda. Pust, nu tror jag att jag fått med alla:-)

Tillbaka till vallningen: Uma gick i lina och fick öva sig i konsten att gå långsamt mot fåren och sedan vinkla från dem. Att vinkla verkar inte vara så svårt för henne, utan det är snarare att det går för fort mot djuren. Det går bra ett par steg och sedan så kommer turbon in, det var nog inte så lätt för Åsa att fotografera oss, men hon tog kort iaf.
Nu är nästa steg i ordning och reda skolan för Uma att lära sig en stoppsignal.... Plättlätt......

Kort från idag:


Annas Tina
Annas Tina


Zting
Zonjas Zting

Annas Bob
Annas Bob

Svenne och Vilda
Svenne och Vilda

Stefan och Oska
Stefan och Oska

Storma
Zonjas Storma

Uma vallar
Uma och jag

Uma vallar2
Uma igen

Anneli och Pondus
Anneli och Pondus

Uno och fåren
Lena och Uno

Puma
Åsas Puma

Åsa och Puma
Åsa och Puma

Läckra Bob
Annas läckra Bob

Lägger även in lite bilder från en träning med Uma från någon dag nu i veckan, minnet.....

Uma hoppar
Dumt att sänka hindret...

uma och boll
Uma påväg till mig med sin favvoboll.

Det var allt för nu, hoppas att det var till belåtenhet!!

Ojojoj!!

Vad dålig jag är på att uppdatera. Det har varit rätt så lugnt på hundfronten, Nellan har varit sjukskriven då hon trolitvis haft en sträckning i ena bakbenet som inte har velat läkt ut ordentligt. Men efter två veckors koppelpromenader och antiflamatorsik medicin är hon helt klart bättre.

Idag så bjöds det på strålande väder, klarblå himmel och sol. Jag hade stämt träff med Sofie (   http://www.freewebs.com/redlegs/index.htm ) och hennes hundar i Örebro. Fredrik följde med och vi hann med ett kort pass lydnad med Sky på klubben i Örebro innan vi for ut i skogen för en promenad och lite grillning. Mycket trevligt, synd bara att det går så lång tid mellan träffarna:-)

Uma och jag har varit på avslutning på våran grundkurs på Tassen. Fick med mig mycket bra tankeställare hem, dock för mycket att jag ska kunna skriva det kortfattat här, men helt enkelt se till att man har roligt när man tränar med sin hund. Vi fick köra en bana som såg ut som följande:

* Föst skulle bi gå serpentiner mellan fyra stycken uppochned vända matskålar
* Sedan skulle vi få hunden att gå bakom oss, fram till en kon
* Från den konen skulle vi ha hunden att gå slalom mellan benen, fram till en annan kon
* Från den konen skulle vi få hunden att gå före oss fram till en annan kon
* Sedan skulle vi göra en språngmarsch mellan två koner
* För att sedan slutligen avsluta med att få hunden att backa mrllan två koner.

Vad lärde vi oss av detta? Jo, att detta är övningar som gör att man knyter hunden till sig. Jag fick lära mig att jag kan belöna mycket oftare än vad jag gjorde på dessa övningar. Kände också att man blir lite stressad av att det stå människor på kö och också vill ge sig ut på banan. Med andra ord, måste lära mig att tänka efter och inte ha så bråttom. Ska också lösa ut Uma med mig själv, istället för "bara " godis och korv....

Mycket att tänka på!!
Ha det gott

RSS 2.0