1:a advent

Hej!

Vill önska alla er som är här inne och läser en trevlig 1:a advent. Själv har jag spenderat den med att sova halva dagen (slutade 07 imorse) och sedan målat i köket och matrummet. Alltså vi håller på att renovera;-) Blir nog bra när det är klart!

Ha det gott alla!

Uppflyttade

Idag bar det av till FRÖVI BK och lydnadstävling. Uma i ettan och Nellie i elit. På plats så drog jag startnr 4 med Uma och nr 9 med Nellie och startade därmed sist i eliten. Det var rätt så mycket snö (för nu iaf) på planen.

UMA:

platsliggningen så var det en hund som nosade och pep. När det var cirka 20 sekunder kvar av tiden så sprang/ tokrusade hunden till sin matte. Uma fick lite giraffhals och jag fick en något pulshöjning.... Men Uma låg fint kvar, skönt!! (10)

Tandvisningen var inga problem, jätteglad Uma!! (10)
Linförigheten var lite okoncentrerat, man körde två klasser samtidigt och på planen bredvid kördes det inkallning och i vårat program skulle man gå mot den planen, Uma tyckte att det var jättespännande vad som hände på andra planen.     (7)
Läggandet var kanon och inkallningen likaså:-)(10+10) Ställandet fick jag dra till med ett dk för att säkra upp momentet.  Apporteringen så rörde hon på rumpan och tog apporten innan kommando.(8) Hopp över hinder gick bra förutom avslutet, slarvigt.(7) Domaren tyckte i helheten att jag hade en mycket trevlig och härlig hund, svaret blev: jag vet:-)!!(9)

Slutsumma: 173 p och 1:a pris, 4a av 15(?)NELLIE:

Nellie började bra med dubbeltior på gruppmomenten

Fria följet var ingen höjdare, (7)
Gå runt rutan,
hon slickade på snön (typ bland det bästa hon vet) (7,5)
Ink.
Tyckte att hon gjorde den mycket bra, men enligt domaren så gick hon några steg. (8)
Rutan
Hon såg inte sändandekonen, som hon alltid har varit klockren på, fick dirigera i en evighet innan hon hittade den, sedan hamnade hon utanför rutan, jag todde hon var ine, my mistake (0)
App.dir.
Samma sak med (samma) sändandekonen. Slarv vid upptaget och avlämning, så arg blev jag..... det är ju ett moment som hon verkligen kan och är klockren i (5)
Metallen
mycket bra (10)
Vittringen
tugg och slarv (6)
Fjärren
här var hon mycket duktig, var kvar på samma ställe, lite sen enligt domaren, men jag är mycket nöjd (9)

Summa: 224,5 poäng

Så söta

Hej!

Har faktiskt inte tränat med hundarna någonting. Men fick tips om en rar film på youtybe, måste ses:-)

http://www.youtube.com/watch?v=jCnAjel02lM

//
Hanna

DM-mästare

Hej!

Lite sen med uppdateringen, men den kommer iaf:-)

I söndags så var vi iväg till Kumla BK för DM i rapport. Till start kom en hund i lägre klass, två stycken i högre och fyra stycken i elit.

Lägrehunden sprack på första sträckan, tyvärr.

Båda högre hundarna sprang på första sträckan på bra tider. Sky var sist ut i elitklassen. Första hunden kom inte på den "väntade" tiden. elithund nr 2 och 3 kom inte heller. Så när jag klev fram till startlinjen så var vi fyra stycken som stod och stirrade på en snitsel som hängde i en gran för att markera var stationsområdet tar slut. Till lsut kom en......BC.... inte Sky dock. Sedan kom en schäfer och sedan SKY!! Härligt. Det hade blivit strul på utestationen så de hade skickat 6 minuter senare än angivet, snacka om pulspåslag....

Sen flöt allt på, förutom skicket C-A, då en högreschäfer försvann, men hon letade sig ut till D så det slutade lyckligt! 

Resten av specialen gick smidigt.  De tre återstående hundarna i eliten klarade sig kvar.

Efter det så var det uppletande i skogen, Kumla BK bjöd på bullar och kaffe, mycket bra och trevligt!!

I uppletet så började våra träningskamrater Millis och Dusty som tävlade högre klass, de fick in 4 föremål med 10 sekunder kvar. Första elithunden fick in 4 föremål med 10 sekunder kvar, nästa elithund fick in 3 föremål och fick tag på det 4:e när det var 1-2 sekunder för sent, surt! Sky han hittade ett föremål snabbt och sedan sprang han mest. På slutet, när det var en minut kvar, så hittade han 3 föremål på 3 skick.  Så 4 föremål med 20 sekunder kvar.

Fyra hundar till lydnaden. Skyan gick bra, men lite slarvfel här och där, den hunden och föraren har stor potential (skryt!!)
Slarvet var att Sky tjuvade på inkallningen (tack för en snabb TL), tjuvade på uppsittet, annars hade lydnaden varit kanon.

Betyg för dagen:

Rapport:  9,5-10
Upplet:        9-8,5
FF:            9,5-9
ink:               8-8,5
Fr.sänd:      8-7
Kryp:         8,5-6
Skall:           9-8
Metall:        10-10
Tungen:     10-10
Hopp:         10-8
Stege:        10-10
Platsen:     10-10

Summa: 599,25 poäng och CERT och DM-mästare. Nu är vi helt klara för SM (om det inte dundrar in en massa höga resultat, förstås).

Grattis till Millis, Rickard och Dusty som blev uppflyttade till elitrapport!


MIllis och Dusty vid deras fina banderoll på årets SM.

//
Hanna


 

RSS 2.0