Duktiga Sky

I söndags bar det av tidigt mot Mariestad för årets sista rapporttävling. Vi hade förra veckans rapporttävling i Kumla med oss i bagaget. Där hade det inte gått något vidare, avdrag på stationenrna för ljud och en halvdan lydnad och tre föremål på uppletandet. Vi velade ett tag om vi överhuvudtaget skulle åkal, men Millis och rikard övertalade oss och tur var det!!

Jag skötte mig på stationen och fick en 10! Fredrik fick en 8, så ett snitt på 9 hade vi med oss från rapporten:-) Tillbaka på klubben så var det direkt dags för uppletande. Första elithunden plockade in alla föremål. Sedan var det dags för Fredrik och Skys tur, jag är alltid så nervös när de kör uppletande, så egentligen förstår jag inte varför jag står och tittar på. Tycker alltid att han skickar för många gånger på en sida o.s.v. men det är ju så lätt när man vet vart föremålen ligger... Sky jobbade kanonfint, aldrig sett honom gå så fint på ett tävlingsuppletande. han fick med sig alla föremål och belönades med 10-10:-)

Millis och Dusty plockade även de in alla föremål:-)

Lydnaden gick fint, när jag förstod, under pågående program, vilka poäng det kunde bli så gömde jag mig bakom en stolpe och tjuvkikade bara...

Lydnaden slutade på 285 poäng!! och totalt blev det 606 poäng, vinst och cert:-) vilket sätt att avsluta säsongen på!!

Millis, Rikard och Dusty kom 2:a på 594 (tror jag) och fick cert och blev Rapportchampion, stort GRATTIS till dem!!

Ha det gott

Bra träning

Hej!

Igår hade Uma och jag den stora förmånen att få åka till Hällefors och träna med ett gäng härliga människor i en toppenbra ruta. Den hade 2 nedgrävda legor och tre helt dolda. Ni som följt bloggen lite vet att det är just där vårat problem varit, kombinationen dolda legor och nya figgar har inte varit något bra, så nu fick vi allt på en gång. Jag körde givetvis alla legor och alla figgarna var nya för Uma. Det gick kalasbra, var så nöjd med henne efter träningen, markeringarna var bra, men slagen var inte alltid toppen. Men dessa tar jag på mig, tror att jag slarvade med min nya systemträning, då jag ska skicka henne i tätta slag och nästan skicka ut henne "bakom" där hon kom in.

Idag har vi haft avslutning på våran valpkurs som jag och Fredrik har haft ihop på Örebro Bk Inte det roligaste vädret att vara ute i, idag stod nosarbete på programmet. Det är så roligt att se hur fort dessa valpar och deras förare har utvecklats:-)

Jag hämtade hem Nellie i torsdags. Det belv inte den hanen som jag tittat på förut, utan det blev Memoars Kosmos. Kosmos jobbar på en gård med ett 40-tal nötdjur. Han har en kull efter sig som är födda i våras och jag har träffat en ur den kullen och den verkar var mycket trevlig och framåt och hålla ihop huvudet. Kosmos är lite mjukare i sättet än vad Nellie kan upplevas vara. Mycket social och stabil är Kosmos. Ha sett ahn kullbror, Karat, i träning och tävling och tycker om det jag ser. Vill Du veta mer om Nellie och Kosmos och den ev. kommande kullen hör av Dig på min mail: hanna_eastman@hotmail.com

Må så väl

Hanna

Sök, sök och sök

Japp det är precis vad det har handlat om på sistone. Via facebook hade jag dragir ihop ett gäng som var söksugna. Vi har tränat två pass om dagen i tre dagar. Superroligt:-) Det har varit lite variation på vilka folk som har varit med, men alla ställer upp till 100% och figgar och bygger kojor.

Har satt Fredrik i arbete med att konstruera en söklåda. Uma har problem att markera dessa. En cheklista efter dessa dagar är att hon klarar av att markera figgar i/ under:
* gropar med granris över
* pressenningar ( helt inlindade)
* kompostburar med pressenningar
* papplådor
* i bergsskrevor lite problem (vill gräva sig in i gömman).
MEN trälåda är svårt, de andra löser hon, men inte denna låda. Så nu ska här snickras.

GRATTIS till Stefan och Gränsvallarens Oska som blivit uppflyttade till Elitsök idag i Sala. Uma var anmäld till lägre klass, men blev 3:e reserv:-(

Igår tränade vi rapport i Hällefors. Det var Millis/Rickard och Dusty, Inga-Lill/Kenneth och Tjiba och vi och Sky. Alla hundar sprang kanon. Vi hade den enorma lyxen att ha två skyttar med, de hade åkt från Filipstad för att skjuta, STORT TACK!!!!!

Efter det att de stora hundarna var klara fick Uma springa lite, hon är så duktig. Hon vänder sig om när man går ut och har målbilden att springa tillbaka till Fredrik. Hon fick springa på samma sträcka som de stora hundarna, men inte hela naturligtvis... Får se om det kanske blir en rapporthund av henne också, vet inte än.


Fridens!!

RSS 2.0