Duktig Uma!!

Hojhoj!

Idag så har vi avslutat Uma och min valpkurs. Det har varit mycket bra och framförallt väldigt nyttigt. Kursen avslutades idag med ett praktiskt litet prov, inget blodigt allvar, man fick hjälpa hunden så mycket som man ville, bara hunden lyckades.

Provet började med att man skulle ha hunden kopplad och sedan gå fram till en annan utvald kursdeltagare (utan hund) och sätta ner hunden och lämna den och sedan hälsa på personen ifråga. Här tyckte Uma att hon skulle fram först, så hon gjorde ett hopp mot Karin som var "mottagare", men sedan gick det bra.

Sedan så skulle hunden sitta i 20 sekunder och där gick det jättebra, hon satt still hela tiden, men jag belönade henne flitigt också:-) Sedan skulle hunden ligga i 10 sekunder och samma sak där, jag belönade henne rikligt för att hon låg ner/ kvar.

Efter det så skulle man koppla loss hunden och gå en bit med hunden "fot" runda ett brunnslock och sedan gå samma väg tillbaka. Jag är mycket nöjd med Uma, hon känns så följsam och uppmärksam på vad jag gör.

Nästa moment så skulle man leka med hunden och sedan avsluta leken och då skulle hunden vara lugn. Sista momentet var en inkallning, en person skulle hålla i koplet och sedan släppa när Lena, instruktören, viftade med armen och jag ropade på henne. Hon är för go lilla Uman-Puman, full fart hela vägen in, sladdar förbi min vänstar sida för något som sedan ska bli en klar ingång.

Med på kursen är också Umas syster Undra och hon gjorde mycket bra ifrån sig också tillsammans med sin matte Heléne. Det ska bli roligt att se fortsättningen på deras utveckling:-)

I helgen som var så var vi till Stockholm för den årliga stora hundmässan HUND 2007. Det var rekord många hundar anmälda, straxt över 10 000!!! Ingen av oss skulle tävla, så vi gick bara runt och mös. Vi hängde mycket runt lydnadsringen. Towa och Qaala tävlade elitlydnad båda dagarna och gjorde det riktigt bra. På lördagen nollade de  dirigeringsapporteringen, men Qaala såg inte att de las ut då tävlingsledaren klev ut från publikhavet och på söndagen så var nog ekaipaget trötta, då de fick ett sent startnummer. Men de var riktigt duktiga och Qaala är ju inte speciellt gammal, lite över 2 år.

Fredrik och jag sov över hos Anders och Mia som har Kato som bodde hos mig under någon månad i somras. Han har utvecklats något enormt sedan de tog över honom, roligt att se.

Annars så går den mesta tiden just nu till att jobba, träna hund och förbereda allt inför julen. Tyvärr så jobbar jag julafton, men ibland får man stå ut med sådant också. Flyttade ur det sista i lägenheten i Västerås för någon dag sedan, så nu är det avslutat också, känns mycket bra. Mindre bra känns det att i hela våran lägenhet finns det nu en massa ouppackade kartonger:-(

Ha det bäst!!
//
Hanna  

Kort rapport

Hej på Er!

Börjar med det tråkiga. För en vecka sedan så var det en granne till Heléne som hittade Troja. Hon låg då i diket och var påkörd. Hur länge hon hade legat där är det ingen som vet. Om det hände på engång efter det att hon fått sitt anfall eller om hon var påväg hem. Hon låg endast 400 meter från Helénes hus. Nog för att det är bra att hon kom till rätta så att Heléne slipper tänka på hur hon har det, men jättetråkigt att Troja inte kunde komma tillbaka levandes. Tänk att det kan gå så fort, de tävlade lägre klass sök dagen innan Troja fick sitt anfall. Man få ta vara på varje dag med dem.

Nu är vi inne i december månad och det bara rullar på och fort går det också. Uma och jag håller på med våran kurs för fullt, det är så roligt, även om jag idag börjar märka att hon tar för sig, dofterna i marken är lite mer intressanta än vad jag är....

Tappar tänder gör hon också, så små riskorn har hon framtill nu, så rart!! 

En kort lägesrapport blev det!

Ha det gott och ta hand om varandra och era vovvar!
Kram

 

RSS 2.0