SM-klara??Idag så var det upp tidigt för att åka till Hällefors BK. Vi skulle tävla elit rapport. Tre anmälda till eliten och två dök upp. Sedan var det en hund i lägre klassen och två stycken i högre klassen.

På morgonen så var det platsliggning och Sky låg platt på marken trots att hunden bredvid höll på att rulla sig i gräset och var uppe en sväng. Full pott.

Ut iskogen och tilldelad en uppbidningsplats. Vi hade startnr 4, vilket innebar att vi startade först av elithundarna. Det är nervöst och stå och vänta innan första skicken kommer igång. Lägre hunden gick inte ut från B. Första högre hunden gick till första skytten och vände sedan tillbaka till B. Nervöst...
Den andra högre hunden gick fin fint och kom in till A.

SKyan kom han oxå, men han tvärnitade inom stationsområdet, så jag fick ropa på honom och han kom. Andra rapporthunden kom in oxå. De var lika i tiderna B-A.

Högre hunden gick fint ut från A och sprang mot C. Sky var väldigt laddad, men var tyst på framföringen och i starten. Kom fram till C, det är så skönt att höra när skyttarna skjuter, båda två.

Elithundarna låg väldigt jämnt i tiderna, men Sky var lite snabbare. Totalt var han 50-55 sekunder snabbare. Bra jobbat!!

Tillbaka till klubben för lydnad och nu är ju min del avslutad så jag hade ut Uma och minglade lite med henne.

Fredrik och Skys lydnad så mycket bra ut, fortfarande lite slipande på små detaljer. På uppletet så hittade han tre föremål rätt så snabbt, sedan fastnade han på en tom lega efter högre klassen som ju har 6 föremål mot elitklassens 4, tråkigt.

Nu var det bara att vänt på resultatet, vi hoppades på ett högt resultat som säkrar en SM-plats.

Resultatet blev:

Rapport: 10-10
Upplet: 7,5-7
Platsliggning: 10-10
Fritt följ: 8,5-9
Ink.m. ställ o lägg: 10-9,5
Framåtsändande: 7-8
Krypande: 8-8,5
Skall: 9,5-9
Metallapport: 10-10
Tung apport: 9-9,5
Hopp: 9,5-9
Stege: 10-10
Summa: 271,75

Slutresultatet blev 605,25 och CERT och SM-KVAL


STORMANellie valpen STORMA och matte ZONJA ska vara med på Unghundscupen nästa helg. Mycket roligt!!
Bilden här ovan är hämtad på Zonjas hemsida: http://www.hexgardens.se/

Annars så rullar det på här med det mesta. Jobb varvat med hundträning och huset.
Fredrik och Sky ska tävla i Hällefors på söndag i elit rapporten, vi hoppas givetvis på ett till kvalresultat så att de blir klara för nästa års SM!!


RSS 2.0