Kallt...

...är precis vad det har varit idag. Träffade Jenny och Lina på Kumla BK för lite träning. Vi började med upplletande och Nellan var först ut. Vi hade vallat av två stycken korridorer på varsinn sida om en väg. Började med den som hade min saker i. Trots att alla sakerna var nya för henne, så plockade hon dem snabbbt och avlämnade helt ok. På den isdan som Jennys saker låg, hade hon svårt att hitta dem, fick hjälpa henne att komma ihång och de som låg längst ut (de var tvungna att hoppa över ett dike) fick jag följe med ut en bra bit. Men hon hittade dem själv iaf. Liten läxa från Jenny: börja med den svåra rutan och avsluta med den lätta (där mina saker ligger).

Andra hunden ut var Nimrod, lite si och så, men avslutade bra. Kommer faktiskt inte ihåg...

Tredje hunden var Linsa Flinga, en flat med mycket spring i benen. Men hittade alla saker i "min" korridor och hittade även alla saker i "Jennys" korridor.  Med näsan på, tror ajg den hunden kommer bli farlig i uppletet.

Sedan var det Uma. Hon fick Jennys saker i den korridoren som de legat i. Men vi skippade det föremålet på andra sidan bäcken. Hon löste letandet riktigt bra, hade lite svårt med ett föremål som låg nära. Men lämnade av i handen varje gång.

Nästa hund ut var Nöjje. Lina fick göra lite retningar med föremålet åt honom och han löste uppgiften.  Nästa hund ut var Linas golden på 7 månader, Stajla. Nu fick jag se ett prov på "tail-action", trodde Uma viftade mycket på svansen, men hon har inget att komma med jämfört med Stajla:-) Här fick vi göra lite som med Nöjje, lite retningar, som minskades under passet. Kommer att bli kanoners, är riktigt avis på apporteringarna som Stajla uppvisade, inte en tendens till tugg...

Efter uppletande var det dags för lite lydnad. Blev kommenderad i klass 2 av Lina. Under hela fria följet var Uma både här och där, upp och ner, studsade och liknande, var inte så nöjd med det. Bara att jobba på. Hon hade koll på rutan hela tiden, vilket är bra på sätt och vis. Inkallningen har hon en lite lång stoppsträcka innan hon fattar vad hon ska göra, men när hon väl har förstått det så stannar hon snabbt och stabilt. Gjorde en full appportering, tjuvstart, men gjorde allt annat bra, stötte lite med tassen i apporten, att tänka på.

Rutan hade hon lite svårt att hitta mitten på, kunde faktiskt dirigera henne lite, mkt bra:-) Hoppade över fjärren då det inte är klart än och hoppet glömde vi bort. På läggandet under gång så förstod hon inte riktigt = jag har varit dålig på att undehålla momentet;-)

Jag kommenderade Lina och Flinga i lite bruksmoment. Efter det så var iaf jag rätt så frusen. 

Har anmält Uma till klass 2 i Ludvika, ska bli intressant och se hur hon reagerar på den miljön i fotbollshallen. Min målsättning med den tävlingen är att hon ska gå in och göra en rolig tävling och vänja sig vid en sådan miljö.

Imorgon så är det sökträning som gäller, härligt:-)

Nu kommer nog det inte att uppdateras här förens efter nyår. Nyår kommer att spenderas i hundens tecken, vi ska till Enköping och fira med hundmänniskor, vi kommer att bli 11-12 stycken personer och 17-18 hundar, härligt!

GOTT NYTT ÅR!! 

Träning!

Hej!

Idag så har både jag och Fredrik haft ledigt. Vi träffade Jouko och Anna (Hugo-Olga och Vera) för lite träning idag. Vi börade med att titta på en ruta som jag sett här i närheten av oss, men den fick yummen ner av gänget, så vi åkte vidare till Kilsbergen till en ruta som vi vet är bra. Vi vallade av cirka 100 meter på bägge sidor om stigen, vi behövde inte ha längre än så för dagens träning.

Först ut var Joukos Hyss, han gjorde sitt första pass idag, och han spårade kankse lite väl mycket i rutan, men det kommer nog att släppa, springa kan han göra iaf....

Andra hunden ut var Uma. Hon skötte sig kalas idag. Höll på att skratta högt när jag stod och väntade på att få starta, för jag såg hur Fredrik höll på att dirigera ihjäl stackars Anna, som skulle ligga som första figg. Har ju skällt lite på honom att han MÅSTE ha koll på var figgarna ligger och det hade han nu:-) Jag körde första figgen utan pop-up och hon springar ut så fort beben bär och tar rullen och kutar sen snabbt tillbaka till mig för påvis. Körde 3 figgar på varje sida idag, är så nöjd med lilla Uman idag:-)

Sedan var det Annas Olga. Då låg jag figg, så jag såg inte så mycket hur det gick på stigen, men tror att hon skötte sig bra.

Efter dagens skogspass tänkte vi åka iväg och träna lydnad (alla utom Jokuo, han hade ju redan tränat på morgonen). Först lite krubb och sedan till klubben. SKy fick köra rutan och app.dirigering. Han är nog lite lätt understimulerad den hunden, för han sprang så fort han kunde till rutan och vände liksom i luften och hamnade mitt i den, mkt snyggt.

Uma fick en ruta, det är cirka 3 veckor sedan hon såg en sådan, men hon kom ihåg. Hon fick även göra en full apportering, lite snett in, men annars kanon, bra fart och inget tugg. Inkallning med ställande hade hon helt glömt bort vad det var;-) så mer träning där alltså.

Även om vi tyckte att vi hade kunnat hålla en stund till så började vi frysa lite och mörkret hann ikapp oss, så det vara bara att åka hem och fortsätta kakla i köket, någongång ska det väl bli klart;-)

Ha det bäst!! 

GOD JUL

Önskar alla som är här inne och läser en riktigt GOD JUL! Hoppas Ni varit snälla så att tomten kommer med riktigt fina paket och Ni har väl inte glömt bort hundarna?? Våra hundar får typ två julklappar var:-) lite bortskämda är de....

God Jul!

Kram
Hanna, Nellie och UmaVarför...?

Ska det alltid jävlas när man har gjort en plan? Hade gjort upp att åka och träna i ett ridhus, äntligen:-) MEN då blir man visst kvar på jobbet tills det är precis för lite tid för att hinna hem och hämta hund för att sedan stressa vidare till träning. Ingen bra kombination...

Blev lite krypträning med Uma hemma istället och lite annat pyssel, får se om jag tar tag i det och tränar lite mer senare. Snön är nästan borta här hemma, tyvärr. Hade ju varit trevligt om det låg kvar iaf över jul.

Uma har precis slutat att löpa och då börjar Chess, härligt med tikar;-)

Nu är det bara slutspurten kvar i köket och har fortfarande inte lyckats att ta några renoveringsbilder. Efter att köket är klart, då blir det paus med renovering (hoppas vi) och då kommer det att satsas på hundträningen fullt ut igen.

Länkar till en rolig video, men man måste ha real player för att kunna se den. 
http://www.arrackshome.nl/video/femke_ipo.rm

Ha det!

Snö

Hej!

Det är så härligt att vi äntligen fått snö. Hundarna är helt galna i det.

Tyvärr så har vi ett gäng med understimulerade hundar här hemma. Det har inte blivit någon träning att tala om för hundarna här hemma. De har fått göra lite små övningar inne. Uma har tränat på fjärren och appotering. Hon är helt galen, gör allt superfort, härliga tjejen!

Nellan har inte fått tränat något alls, men ibland är det ju behövligt med träningspaus (sägs det iaf).

Har fått reda på att jag ska gå tävlingsledarutbildning till våren, ska bli riktigt roligt. Hoppas att jag sedan blir en bra TL:-)

Har även anmält mig till en hel del kurser under nästa år.  Vallning och sök. Har funderat ut mitt mål med tjejerna nästa år, men det är inget som känns helt klart än.

Roligt är att det är många som hör av sig och undrar om jag ska ha fler valpar efter Nellie och jag kan säga att jag har inte bestämt mig än. Det finns ju avkommer efter henne redan och nu har hon ju kommit igång och tävlat igen, Är lite splittrad, men det är roligt att fler än jag tycker att hon är bra:-) 

Ha det gott i vintern!
//
Hanna och dogsen 

Tävlat

I fredags så packade vi in oss i bilen och åkte mot Ludvika (eller snarare Djura). Lyxigt nog så hade vi "bara" med oss två hundar, Sky och Nellie. Uma löper och fick därmed stanna hemma från lydnadstävlingarna, hon fick vara hos mina föräldrar, och Chess fick vara hos Fredriks föräldrar. Jouko kom förbi och vi tog sällskap uppåt Dalarna.

I Djura så träffade vi Towa och Fredrik från Västerås ( http://brindle.cybersite.se/startsida.html ) vi hade förmånen att få bo hemma hos Fredriks föräldrar.

Igår så var vi till Rättvik och tävlade i en körhall, kanonfint:-) Vi tyckte nog alla att rutan var lite stor i sitt mått, men tänkte att så svårt kan det väl inte vara, det visade sig att det var det. Ingen av 12 elithundar hittade klockrent dit....

Nellies poäng för dagen blev:

Sitt i grupp: 8
Platsliggande: 10
Fritt följ: 8,5
"Dumrutan": 9
Ink. m. ställ o lägg: 8
"Rutan": 9
App.dirr: 7
Metallen: 10
Vittring: 7
Fjärren: 7,5
Summa 266,5 poäng och ett 1:a pris!Vårat andra första pris var i hamn. Towa och Qaala vann och Jouko och Hyss kom på delad andra plats med oss. Towas kompis Susy kom på tredje plats så det gick bra för oss i våran grupp:-) Stort Grattis till er!

Idag så tävlade vi i Ludvikas fina inomhushall. Tyvärr så luktar det tydligen väldigt gott om inomhusmattan där. Minns inte att vi hade problem med nosning förra gången vi tävlade där, men man glömmer så lätt..

Dagens poäng:

Sitt i grupp: 8 (nosar)
Platsliggande: 5 (nosar+ sayye sig upp på annans kommando)
Fritt följ: 7,5
"Dumrutan": 8
Ink. m. ställ o lägg: 8,5
"Rutan": 0 (många kommandon, hittade dit tillslut)
App.dirr: 8
Metallen: 10
Vittring: 9
Fjärren: 8
Summa: 227,5 poäng och ett 2:a pris

Towa vann idag med på ca 293 poäng, så ett resultat till så är de nog kvalade till SM (bara, bara)
Jouko och Hyss kom tvåa idag på ca 283 poäng och är därmed klara till SM nästa år. Grattis grattis!

Måste bara ösa lite beröm över Towa och hennes fantastiska Qaala, deras program är så snyggt och det är ordning och reda hela tiden. Så härligt att se dessa två på planen. 

Nu är det ingen mer tävling inplanerad, utan nu är det köksuppsättning som gäller och lite annat.

Anna efterlyste lite renoveringsbilder, ska försöka att ta några kort och lägga ut på hur eländigt det ser ut just nu här hemma.

Ha det gott!
//
Hanna

RSS 2.0