En tung dag!

Idag så har vi blivit tvugna att låta Kirra få somna in. Hon blev hastigt mycket sämre till följd av sina tumörer och operationen. Hon var pigg imorse, åt sin mat och följde med på promenaden. Jag rastade hundarna på lunchen och då var hon lite loj i början, men sen så kom hon igång. Efter det att vi hade slutat för dagen så skulle vi åka till Rogers föräldrar i Härnösand, väskorna var packade så vi åkte på en gång. När vi hade åkt en bit så började Kirra att pipa så konstigt, så vi stannade för att hon skulle få kissa. Hon brukar alltid hoppa raskt ut ur bilen, men inte denna gång, vi fick locka ut henne och när hon väl kom ut så ville hon inte gå. Hon var alldeles sned i kroppen och kunde liksom inte vrida nacken åt höger. Hon tog brara ett par steg ifrån bilen och blev sedan ståendes och sedan ville hon bara in i bilen igen. Vi insåg att detta inte var bra. Eftersom vi var en bit ifrån Umeå så tog vi kontakt med Kirras uppfödare, Lisa, i Örnsköldsvik.  Hon gav oss telefonnummret till Djursjukhuset i Örsnsköldsvik, så vi ringde dit och fick en tid för Kirra att somna in. Lisa mötte upp oss vid veterinären och Kirra var så trött att hon inte ens orkade att lyfta huvudet. När vi sedan kom in till veterinären gick allt stilla till. Kirra var väldigt trött, det var knappt att hon orkade öppna ögonen när veterinären kom in.

Sov gott lilla Knorpan! Vi saknar Dig!
Husse och matte!
Kirra i solen

Regnbågsbron
Det finns en bro som förenar Himmel och Jord.
Den kallas för Regnbågsbron,
tack vare dess många färger.

Vid denna sida av Regnbågsbron, finns ett land med ängar,
kullar och dalgångar med frodigt grönt gräs.

När ett älskat djur dör, kommer djuret till denna plats.
Det finns alltid mat och vatten, och varmt vårväder.
De gamla och svaga djuren blir unga igen.
De som har blivit skadade görs hela igen.
De leker hela dagen med varandra.

Men, det är en sak som saknas.
De är inte tillsammans med den speciella
personen som älskade dem på jorden.
Så, varje dag springer de och leker,
tills den dagen kommer när någon
plötsligt slutar leka och tittar upp.
Nosen rycker till, öronen reses, ögonen stirrar,
och denna rusar så plötsligt från gruppen.

Du har blivit upptäckt.
Och när du och din speciella vän möts,
kramar ni om varandra lyckliga att återförenas,
för att aldrig mer skiljas åt.
Ditt ansikte kysses igen och igen och igen;
din hand smeker åter det älskade huvudet,
och du tittar åter igen in i ögonen på ditt tillitsfulla djur,
som så länge varit borta från ditt liv men
aldrig frånvarande i ditt hjärta.

Sedan går ni tillsammans över Regnbågsbron,
för att aldrig mer skiljas åt.
//Paul C. Dahm


Nu är de tre igen!

Klockan 08.22 imorse så stod jag förväntansfullt på perrongen på tågstationen i Umeå och väntade på att Nellie skulle anlända. Gränsvallarna har haft bruksläger i Örebro och Ann-Charlotte från Piteå, som har Gränsvallarens Meja, hade varit där och kunde ta med sig Nellie på tåget upp, så det var jätteskönt att vi inte behövde åka ner till Hudiksvall och hämta henne. Tack A-C för att Du tog med henne hem!

Det som händer just nu är inte så spännande i hundväg, denna vecka är det tre arbeten som ska in, två seminarium som ska klaras av samt en skriftlig tenta som ska skrivas. men efter denna vecka så kan det nog bli lite mera hundaktiviteter. Våren är ju på väg också, det börjar att tinas upp i skogen, så årets första spår är kanske inte alltför långt bort.

Till de som väntar på Nellans valpar, så kan jag bara säga att hon är parad tre gånger, så någon gång måste det väl ha tagit:-) längtar så....

Imorgon så ska Kirra på återbesök hos veterinären och ta bort stygnen som hon har. Såret ser fint ut, men hon har börjat att kissa blod igen, så vi får se vad de säger om det. Senast vi var där var tre dagar efter operationen och då satte de en odling på urinet, då hon hade kissat lite blod och den visade ingenting, så vad det är vet vi inte.

Ha det!
Hanna   


Hon är hemma!

Hej!

Vi fick hämta hem Kirra igår. När de ringde till Roger så berättade de att en sköterska hade gett henne blodpudding och, Kirra är inte direkt känd för att ta mat ur handen försiktigt, så hon hade "nästan" fått med sig sköterskans hand på köpet:-) Hon är otroligt pigg med tanke på vilken stor operation som hon har gått igenom. Det är vanliga Kirra som är här. Hon har förlorat mycket blod, så hon ska få blodpudding i sin mat. Vi ska tillbaka till veterinären imorgon för att se hennes blodvärde, det var ganska dåligt igår, så har det inte blivit bättre så ska vi överväga en blodtransplantation. Jag har fått mig en tankeställare om detta och har beslutat att när vi har flyttat till västerås i Juni, så ska jag se om förts Cefo kan bli blodgivare, de andra två är ju inte aktuella då. Men senare även Nellie, för det är sådan här händelser som gör att man blir glad över de som ger t.e.x. blod.

Natten har varit lugn, hon har fått haft tratt på sig och hon är väl inte helt nöjd över det. Sätter in lite kort på våran kämpe:
Kirra i soffan

Och inte helt nöjd med tratten:

Kirra i soffan med tratt.
 

Positiva och negativa nyheter.

Hej alla!

Idag så har det varit en omtumlande dag, det känns som om den har varit väldigt lång. Vid lunchtiden idag så ringde malin och undrade om nellie någonsin har "stått" för Cefo, men då de inte har varit ihop vid höglöpet så var svaret nej. Hanhundsägaren tyckte inte att hanen var så intresserad, men sedan ringde hon tillbaka efter en kort stund och då hade hon visst blivit parad, "helt naturligt" och av sig själva! Tokan, luras så där:-) Men hon ska vara kvar ett par dagar till.

Sedan till de tråkiga nyheterna, Kirra är dålig. Vi upptäckte att hon var svullen om buken, men hon åt fortfarande med god aptit, hängde med på promenaderna, lekte med pinnar och var allmänt glad. Roger var till Vännäs distriktsveterinär idag. Han fick lämna kvar henne där för operation och de var inte säkra på att hon skulle klara sig. Sedan gick det en nervös timme innan de ringde. Veterinären hade tömt Kirra på ca 3 liter blodvätska som hon hade i buken, det är mjälten som har brustit, de har tagit bort den och skickat en bit på analys. Hon har även en cysta i någon nätvävnad, juvertumörer och eventuellt någon tumör i lungorna. Vi valde att i samråd med veterinären låta Kirra vara och sy ihop henne. Veterinären ville inte rota för mycket i henne, men hon har goda chanser att återhämta sig från operationen, sedan får vi se hur länge hon klarar sig. men med tanke på att hon är i bra kondition och  var pigg och glad trots sprucken mjälte, så har vi våra förhoppningar att hon får vara kvar hos oss ett tag till! Förhoppningsvis så får vi hämta hem henne imorgon.


Det känns tomt här hemma när det "bara" är en hund är här!
Sätter in en bild på Knorpan, kan Ni gissa vart Roger är?

Kirra i solen

Kram på Er och ta hand om Era hundar!


Två kvar, en borta.

Har ganska precis kommit hem från Örebro. Jag har, i sällskap med Anders, varit till Örebro och lämnat Nellie hos Malin. Imorgon så ska hon fortsätta sin resa mot sin tilltänkta "pojkvän". Är ganska så trött nu, sov bara fyra timmar i natt, så jag skriver nog mer imorgon eller i varje fall inom en snar framtid. Så alla Ni som väntar, håll tummarna för att allt går bra nu med Nellan-Bellan Bus och att det blir många fina valpar.

RSS 2.0