Sammanfattning!

Nu har flyttlasset till Västerås gått och jag själv är i Örebro med hundarna.  En vecka kvar till examen och det känns otroligt spännande att få börja jobba.

När jag skulle ut och rasta hundarna på förmiddagen så åkte jag förbi Brukshundsklubben och där var Jenny och nellies kullbror Nimrod, så vi pratade lite och hon var på väg hem till Malin så vi hängde på. Efter fika och hundsnack så följde vi med till fårhagen där Jenny vallade.

Nellie börjar bli riktigt rund om magen och hon följer fortfarande med på alla våra promenader, men hon springer inte alltför mycket i onödan:-)

Ultraljud!

Hej!

Idag så har vi varit på ultraljud med Nellie. Veterinären såg definitivt valpar där inne (jag såg "jordnötter"!!!). Svårt att säga hur många det är, men det finns liv där inne. Roligt!

Just nu så är Roger på väg hem från Härnösand där han har lämnat hundarna till sina föräldrar som ska vara hundvakter fram till på söndag. Vi ska nämligen flyga till Stockholm imorgon för att fira min mamma som fyller jämnt! Ska bli så roligt att träffa familjen.

Igår så var vi i Robertsfors (sex mil norr om Umeå) och tittade på fotboll. Lillebror var där och spelade med sitt lag, så vi var fem stycken borta supporters som jublade vid laguppställningen!

Det känns att det närmar sig examen, alla lärare börjar att säga ungefär likadant: "nu är det sista gången ni är i denna sal" o.s.v. Får tillbaka uppgifter, tentor och liknande.

Ha det så bra!
//
Hanna

Sommarvärme!

I helgen så har det varit riktigt varmt här. Känns lite konstigt att gå runt i t-shirt i skogen när det ligger snö på marken. I fredags så var vi iväg med ett par kompisar och grillade vid älven, super mysigt var det, men burr vad kallt det blir när solen går i moln.

Igår (lördag) så träffade vi Jakob, Liselott och Fredrik vid tolv för att åka ut och spåra lite. Med var också Liselott och Fredriks lilla dotter som blir en vecka idag, det ska börjas i tid att miljötränas:-) Vi la varsitt spår och sedan fikade vi och hade så mysigt. Nellie fick ett direktpåsläpp och sedan hade hon fyra pinnar+slut+grej.
Roger, Liselott och bebisRoger, Fredrik och Bebis

Hon hade lite bråttom och missade två pinnar. Men jag tycker att det var godkänt för att vara årets första spår. Efter det så åkte vi iväg till en väg och körde budföringar med Cefo, Peak (Liselotts hund), Acke (Fredriks hund) och Leo (Jakobs hund).  Efter det så åkte Liselott och Fredrik hem för det var dags för den lilla att vårdas. Vi som var kvar vallade upp en ruta och körde lite uppletande.
Roger och Cefo, uppletande
När vi sedan åkte hem var det med två trötta vovvar, skönt för dem att få lite träning, det har inte varit allt för mycket av den varan på sistone.

Vid fem så åkte vi och grillade på skolan. Vi bar ut bord från kårhuset och satt ochåt i solen, underbart!
Grillning, Umestan

Idag så har vi varit ute och spårat i skogen. Nellie tappade en pinne i spåret, hon slår lite, men vi tar oss ju runt. Sedan så har vi bara slappat, det är ju så otroligt varmt ute.

//
Hanna

En tid sedan...

Hej!

Nu är det mesta avklarat för denna vecka och till helgen ska det bli fint väder så vi tänkte försöka att ta oss ut i skogen. I söndags så la jag ett litet spår åt Roger och Cefo, han (Cefo, alltså) tog apporterna fint, men slog ganska mycket i en vinkel och susade iväg en bit. Detta är typiskt för honom, så vi ska se hur vi löser och tränar vidare på det.

På torsdag, om en vecka, så ska vi iväg på ultraljud med Nellie. Då har vi räknat ut att hon är runt dygn 28, ska bli spännande att se om det finns några små liv i hennes mage. Det enda tecknet som jag har sett på henne är att hon är otroligt hungrig, slänger i sig maten och till och med är uppe med framtassarna på bänken efter matskålarna. Detta har aldrig hänt tidigare, vad jag vet i alla fall. Hon är pigg och det känns som om hon har mycket energi som hon vill bli av med, så vi kör lite t"änkar-övningar".

Nu ska jag iväg på lektion!
//
Hanna

RSS 2.0