Årets första sökpass

Idag har vi ÄNTLIGEN tränat sök, frågan vem som var gladst, Uman eller jag?? Vi höll till på Kvinnerstaskolans område bland garagebyggnader och andra slags uthus. Supernyttigt för hundarna, det blev dolda, höga, och helt öppna figgar. Uma jobbade på bra, det var lite svårt när Lina satt i en traktor. Uma hittade henne till slut och såg henne genom den stora bakrutan, men hon markerade inte. Tror att det var en blandning mellan att hon var trött i huvudet (var sista figgen) och att Lina satt högt, så Uman kom nog inte på att sänka huvudet och därmed kunna ta rullen.

Det var riktigt roligt att se Uma i söket idag, hon hade vittring på flera av de dolda legorna, men tog inte rullen förens hon hade lokaliserat figgen ordentligt:-) Vid ett tillfälle så hade hon rullen i munnen när hon kom fram till en figge och då hade hon varit på en slags innergård där vinden snurrade rätt så bra. Fick mig en liten tankeställare då eftersom jag på de tidigare skicken belönat henne frikostigt för att hon kom in med rullen. Det är en otrolig balans det där med att belöna dem för att de kommer med rullen, men vill ju inte att de tar rullen på ett tomslag, för då får man belöning på stigen... Skickade henne sedan på ett tomslag och hon tog inte rullen då, så det kanske bara var den gången, vad vet jag?? 

Med och tränade idag var också Anna-Karin och Bettan, tack för en bra träning, även om den var lite kall på slutet. Bettan hade med sig lilla Zot och han blev jätteglad när han träffade Nellie och hon var väl måttligt road:-) Lilla Zot fick göra lite hittaövningar och han har bra minne lilla killen. Ska bli roligt att följa honom på nära håll. Enligt Bettan så knipper han hjärtan på löpande band och jag förstår det.

Efter träningen så gick vi in till Lina och fikade lite grann och pratade en lång stund. Sen hade vi turen att ridhuset var ledigt, så Flinga och Nellie fick varsitt lydnadspass. Nellie tyckte att det var på tiden att hon fick ett riktigt lydnadspass, taggad är bara förnamnet, "heta-greta" var hon hela passet, är nöjd med henne i sdet stora hela.

Har fått mail och andra rapporter från Z-valparna. Alla verkar ha det toppen och deras nya familjer verkar nöjda med dem och jag blir så glad över alla rapporter. Här är två länkar till valpar: Ztormvind Hera  och Zaphod.


Ingen vanlig dag

för det är Gränsvallarens N-kulls 8-års dag:-) så GRATTIS till Najko, Nimrod, Nixa, Norpan, Nikita och NELLIE:-)

Dagen har väl inte varit så vidare värst för Nellan. Lite träning har det blivit med fokus på fjärren och fria följet. Hon har även dålig fart till sändandekonerna, så där jobbar vi med att få upp farten igen. Tyvärr är väl inte kondiyionen den bästa, men de sista valparna åkte ju faktiskt i söndags, så vi jobbar på kondisen.

Uman har fått träna i AH-hallen idag. Blev fritt följ och nytt sätt att gå i sakta marschen. TACK Lena för dina ögon:-) sedan lite körsång inder positionerna i dumrutan. Eftersom jag valt att säga "tå" på ställandet så såg Lena idag att Uma är påväg att sätta sig när jag säger "sitt", men eftersom jag är rätt så tydlig med att sägga "siTT" så ställer hon sig istället. Men när det blev mer som en lite sång och trycket låg på SItt" blev det bättre. Är man klok?? Tur att ingen obehörig videofilmar....

I fjärren så får hon lite schäferstuk, hon ställer sig mkt framåt, hon har tyndgpunkten fram och då blir det mycket svårt för henne att få ett bra skifte bakåt nästa gång. Vittringen är betydligt bättre, idag var det galopp ut till pinnarna och fint nosarbete, sen är det att önska högre fart in och lite mindre tugg, men det kommer sen, huvudsaken är att hon är såååå fin och duktig framme vid pinnarna. Ingen panik, utan hon nosar och väljer rätt pinne:-):-) alltså BRA ATTITYD vid pinnarna:-)

Här kommer lite bilder från Nellies paketöppning idag, känns inte som om hon verkligen blir 8 år idag, lilla gumman, "heta-greta", Nellan-Bellan Bus m.m:
Gränsvallarens Z-kull

Nu är alla valpar tingade och det känns otroligt bra med alla valpköpare:-) Ska bli så roligt att få följa er och era Z-valpar. Fick frågan av en av valpköparna om jag vill se någon meritförteckning av vad hon gjort för resultat. Jag svarade från hjärtat: näe, huvudsaken är att valpen får det bra, att den blir älskad, ordentligt skött, sen är allt annat bonus som de tar sig för. Självklart är det superroligt och man blir stolt när Nellie-valparna presterar bra på tävlingsbanorna, MEN det är inte det som är det viktigaste!! Jag började dock fundera, finns det uppfödare som vill ha in meritföteckningar från sina valpköpare?? Varför? 

Tänker tillbaka på tiden med Uma som valp, trots att hon bara är 2,5 år, så känner jag att det finns en hel del som jag skulle göra annorlunda med henne idag. trots att jag tycker att jag nötte mycket grunder med henne, så gick jag nog lite fort fram ändå. Kommer ihåg att Maria Hagström skrev på sin hemsida att hon var förvånad över hur många som kommer till henne och säger att de inte vill börja med nya moment på egen hand, då de är rädda för att göra fel. Men om man inte prövar, så kommer man ju aldrig att lära sig något själv eller komma någonstans. Det är ju inte instruktören som ska träna hunden åt dig... Själv var jag inne i mycket på den vägen som Maria beskriver, när Uma var liten. Ville liksom inte börja med något så att det blev fel, detta medförde att vi inte kom någonstans. 

 Någon som jag tycker om att titta på när hon tränar och tävlar är Fia, hunden ser så otroligt lycklig ut att få vara ihop med sin matte. Hela ekipaget utstrålar glädje och samarbete, om ni har möjlighet att gå kurs för Fia eller se henne tävla, så ta den chansen för det är så underbart roligt att se henne med sina hundar, för alla hennes hundar som jag sett utstrålar detta:-)

Här kommer bilder från idag på valparna:


Gränsvallarens ZaphodGränsvallarens Ztormvind Hera
Gränsvallarens Zot
Gränsvallarens Zizou
Chessan, 12 till sommaren
Skyan
Nellie
Lägger in en bild på Uma precis när hon kommit hem:-)
Tycker inte det var speciellt längesedan på var så här liten:-)


Ha det gott ALLA!!


RSS 2.0