Nordiska dag 3

Nu är NM över, det har varit fartfyllda dagar, mycket att stå i varje dag. Var fjärde hund som tävlar är svensk och de vill jag ju se, samt de andra duktiga länderna.  

Slutresultatet blev att Finland dominerade stort! Imponerandem Grattis till dem! Det är bara att konstatera att vi ligger efter dem, de knep individuella platserna: 1,2,4,5,6 och 7! En norska knep bronset! 

För Fredrik och Skys del så började dagen på absolut sämsta sätt, Sky la sig på sittande i grupp, det fanns inte en förvarning om att han skulle göra det, inget trapp, nosning eller att han tittade sig omkring, han fäll ihop som ett korthus, riktigt snyggt nedläggande om det hade varot platsliggning...

Sittande i grupp har spökat för Sky sedan landslagslägret, då var det stökig miljö och några höll på och träna bakom honom, då la han sig. Efter lägret har vi tränat störning på sittande och det har fungerat klockrent alla gånger utom en! På sittande i grupp idag så var det publik bakom honom, han satt som första hun och hade 4 domare som stod rätt så nära honom, frågan är om det blev för mycket för honom i kombination med att han är rätt trött?? Vem vet??

Tycker Fredrik ska ha en stor eloge att han lyckades att ladda om och ändå känna sig taggad för att gå in i ringen igen, vi sa att nu ska han få chansen att visa upp bästa SKY!

I ring ett så var det zäta och även där så vill Sky inte sitta på skiftet, Betyg 6 tror jag det blev, de övriga två skiftena är oerhört snygga, han la sig snabbt och ner med huvudet, skönt att dte fungerade nu och inte spökade för mycket sedan den dåliga träningen i onsdags! Sedan var det 3-apporten, han blev lottad höger och det blev dåligt tempo till konen och sedan fin båge till apporten och bra fart in. Tror det blev betyg 8.

Nästa gång de gick in i ringen var för att göra de sista momenten, inkallning och fjärren. På inkallningen var det hyfsad fart, tyvärr några steg i ställandet och inte det "vanliga" nypet i tassarna. Läggandet var fint. På fjärren så fick de till fina skiften, lite vridning och det belönades med betyg 8.

Men med två nollor i protokollet så hamnar man inte så långt upp i listorna i sådana sammanhang, men Oj vad vi lärt oss saker, både inann ochunder mästerskapet! Intressant är i zätat att vissa ekipage går låååångt ifrån sina hundar och det verkade domarna inte dra för.  

Lillemor och Shikka fick gå in sist av alla och göra hela programmet eftersom Shikka löper! Och som de gjorde det, Lillemor går in och visar upp sin Shikka så fint och de blir bästa svenska ekipage!


Svenska laget knep lagbronset:
Diana och Zakk, Mona och Marvin, Niina och Skoj, Lena och Tease, Fredrik och SKy samt Maria och Ylle.

 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0