Nordiska dag 2

Det blir en liten snabblogg då vi snart ska iväg på bankett och se alla lydnadsmänniskor i klänningar och fin skjortan ;)
 
Dagen idag för Skys del har bjudit på toppar och dalar. På nordiska så behöver inte domarna motivera sin betyg, vilket kan vara lite konstigt, tycker att de kanske sätter "bättre" betyg om de måste ta ansvar för dem, men vad vet jag, jag är ju rookie i dessa sammanhang! Alla svenska hundar låg på platsen, Lena och Tease fick ett extra kommando på nedläggandet, surt! Diana och Zakk fick fullt påplatsen, annars toro jag ingen annan fick fullt. Det dras för en massa saker, som att de tittar åt ett annat håll t.ex.
 
På Nordiska är det 4 domare som dömer, en från varje nordiskt land, det lägsta och högsta betyget räknas bort och de snittet på de två betygen som blir kvar blir momentets poäng.
 
För Sky och Fredriks del så började det kanonbra med platsliggningen, 9.75 i snitt och den störningensom tävlingsledaren bjöd på var bra, hon gick i speedad fart mellan hundarna och var riktigt dominant kan man säga.
 
När de sedan skulle in i ringen igen var jag riktigt nervös, gick och satt mig i en trapp och vågade knappt titta, tittade lite genom fingrarna, mådde faktiskt lite dåligt ;-) Sky gjorde en fin hopp-apport, segt sättande, men han tog iaf i vid hoppet. Fria följet såg fint ut och som synes på filmen så granskas det hårt! När alla hundar (utom löptiken) gått i ring 1 så låg de på en 12:e plats tror jag! Det är inte många poäng som skiljer ekipagen åt.
 
Eftermiddagen så var det dags igen för två moment, nu var det rutan och vittring. Här sprang Sky fint till konen och sedan till rutan, det var inte fullt tryck, men han galopperade iaf... Det blev omdirigering i rutan, han ändrade isg själv, samt att Fredrik fick dirigera honom. När han la sig så hade han hakan på främre kantbadet, och därmed utanför, han lyfte huvudet och då var han inte utanför, hur som så gick det övriga i momentet bra, men nollan var ett faktum, sen om det beror på för många kommandon eller om han låg utanför kommer vi aldirg få veta :-/ Vittringen var så grymt snygg, snabbt ut, tog rätt pinne vid första anträffan och sedan galopp in :-) Igår travade han långsamt in med pinnen, så det har tagit sig för gossen <3
 
Men med en nolla i protokollet hamnar man en bit ner och när dagen var slut så låg de på en 26:e plats, marginalerna är otroligt små, hade de fått en 8:a så hade de varit med i toppen! Jag tycker de är duktiga i vilket fall!!!
 
Imorgon så är det fem moment igen, sitt i grupp på morgonen och sedan drar det igång i ring 1 med: zätat och 3-apportern. På eftermiddagen så är det avslutande moment: inkallning och fjärren. Vi hoppas att Sky fortsätter med sitt glada humör och är lycklig att få vara med husse alldeles, alldels själv <3
 
Kommer försöka lägga ut filmer från dagen, men just nu vill det inte fungera!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0