Årets första sökpass

Idag har vi ÄNTLIGEN tränat sök, frågan vem som var gladst, Uman eller jag?? Vi höll till på Kvinnerstaskolans område bland garagebyggnader och andra slags uthus. Supernyttigt för hundarna, det blev dolda, höga, och helt öppna figgar. Uma jobbade på bra, det var lite svårt när Lina satt i en traktor. Uma hittade henne till slut och såg henne genom den stora bakrutan, men hon markerade inte. Tror att det var en blandning mellan att hon var trött i huvudet (var sista figgen) och att Lina satt högt, så Uman kom nog inte på att sänka huvudet och därmed kunna ta rullen.

Det var riktigt roligt att se Uma i söket idag, hon hade vittring på flera av de dolda legorna, men tog inte rullen förens hon hade lokaliserat figgen ordentligt:-) Vid ett tillfälle så hade hon rullen i munnen när hon kom fram till en figge och då hade hon varit på en slags innergård där vinden snurrade rätt så bra. Fick mig en liten tankeställare då eftersom jag på de tidigare skicken belönat henne frikostigt för att hon kom in med rullen. Det är en otrolig balans det där med att belöna dem för att de kommer med rullen, men vill ju inte att de tar rullen på ett tomslag, för då får man belöning på stigen... Skickade henne sedan på ett tomslag och hon tog inte rullen då, så det kanske bara var den gången, vad vet jag?? 

Med och tränade idag var också Anna-Karin och Bettan, tack för en bra träning, även om den var lite kall på slutet. Bettan hade med sig lilla Zot och han blev jätteglad när han träffade Nellie och hon var väl måttligt road:-) Lilla Zot fick göra lite hittaövningar och han har bra minne lilla killen. Ska bli roligt att följa honom på nära håll. Enligt Bettan så knipper han hjärtan på löpande band och jag förstår det.

Efter träningen så gick vi in till Lina och fikade lite grann och pratade en lång stund. Sen hade vi turen att ridhuset var ledigt, så Flinga och Nellie fick varsitt lydnadspass. Nellie tyckte att det var på tiden att hon fick ett riktigt lydnadspass, taggad är bara förnamnet, "heta-greta" var hon hela passet, är nöjd med henne i sdet stora hela.

Har fått mail och andra rapporter från Z-valparna. Alla verkar ha det toppen och deras nya familjer verkar nöjda med dem och jag blir så glad över alla rapporter. Här är två länkar till valpar: Ztormvind Hera  och Zaphod.


Kommentarer
Postat av: Lina

Tack för bra träning!! Oj vad skönt att man snart kan träna i skogen... längtar!

2010-03-23 @ 01:18:02
Postat av: Towa, Fredrik och hundarna

GRATTIS GRATTIS GRATTIS!! Ni är så duktiga!!

Grattis till uppflytt och vinst på fina poäng i Lägre sök!!

Puss och Kram från oss!

2010-05-03 @ 14:20:14
URL: http://brindle.cybersite.se
Postat av: Lena & Hille

GRATTIS till uppflyttningen.

2010-05-04 @ 08:18:17
URL: http://www.123minsida.se/HILLE-LENA
Postat av: Sickan

Klickade på länken till Ztormvind Hera och kände inte igen mig. Något som blivit galet?

2010-06-02 @ 00:05:49
URL: http://fundera.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0