Rapporten och bilder

Hej igen!

Tack tack för alla meddelanden ni lämnat i bloggen , otroligt roligt:-)

Vilken tävling det var i Ludvika/ Smedjebacken. Det är en jättefin inomhushall med konstgräs och hundarna tycker nog att det luktar väldigt gott i den, för man få ofta avdrag för att hundarna nosar på gruppmomenten...

Men jag har nog aldrig varit på en tävling där det har strulat så mycket med gruppmomenten förut. Grupp ett i eliten skötte sig utmärkt, inga problem. Grupp två hade två hundar som lade sig på sitt i grupp. Sedan var det en hund som stod upp när föraren lämnade hallen och sedan satte den sig ner, för att sedan resa sig igen och titta på hunden som gjorde inkallning på andra planhalvan. När den då vände sig om och tittade på den andra hunden och gick emot den så drog den med sig en hund som låg bredvid och platsen avbröts, tråkigt då det endast var en halv minut kvar och Towas Qaala hade legat jättefint hela tiden. Platsen gjordes om.

I treans gruppmoment så gick det bra. Efter treans tur så var det tvåans klass, d.v.s. Uma och min klass. Vi fick gå in i hallen och hon fick nosa av sig på underlaget, inga problem att lägga sig och stanna kvar. Nervös är man ju alltid på detta moment och tycker att tiden står still, efter vad vi trodde var 3 minuter, öppnar TL dörren och säger att platsen är bruten och att vi ska in igen. När jag kommer in ser jag att Uma står upp på sin plats och nosar på en hund (som legat bredvid henne). Jag ropar på henne och hon kommer till mig. Det visar sig att den andra hunden har dragit upp Uma och att vi får lägga om, något hon aldrig gjort förut... Men det går bra, hon pep lite och det fick vi avdrag för, men skönt att hon låg ner andra gången, pluttan. Vid detta tillfälle hade jag kunnat åkt hem och varit nöjd med hennes insats.

När vi sedan går in igen för vårat program så gör hon det mycket bra, hon var med mig fint på fria följet och hon visade upp vilka fina vänstersvängar hon kan göra. Lekte lite vid sprången, men det är bara att jobba på mer med det. I rutan så blev hon lite fundersam på varför det låg ett rep mellan konerna, man riktigt såg frågetecknet över huvudet på henne, men hon gick in och satte sig...

 Vid apporteringen så självbelöndae hon sig lite väl mycket. Hon sprang ut och grep apporten så fint, för att sedan komma på att det var ju faktiskt inte henns apportbock eller ngt liknande... Fick in henne iaf.

På hoppet så slarvade hon med återhoppet, låg lite apportbockar snett till vänster om mig som var väldigt intressanta i hennes mening. I fjärren så blev det ett dk vid andra uppsättningen.

Platsliggning: 8                                                     (gnäller)
Fritt följ: 9                                                                (tappar vid sväng, lite lek vid språng)
Läggande: 10
Inkallning med ställande: 9                                (Ngt avstannande, ss)
Sändande med ställande: 7,5                           (sitter i rutan, ngt tveksam) 
Apportering: 6                                                        (tappar, leker,ss)
Fritt hopp över hinder: 8,5                                   (slarv vid avslut, dk)
Fjärrdirigering: 8                                                   (extra kommando, sitter ej helt upp)
Helhetsintryck: 8,5                                                (skäller ngt mellan momenten)

Fritt följRutan

Hoppet

Fjärren

Fjärren

Nöjda:-)

Igår var Svenne/ Xtra, Fredrik/ Sky och jag/ Uma  till Peter i Skinnskatteberg och vallde, så nu ska vi fösa, fösa, fösa  och lite flankeringar. Xtra såg kanonfin ut i hagen. Skyan jobbade på mycket fint, det kommer att bli bra bara det blir lite regelbunden träning:-)


Xtra och fårenXtra smygerSkyan

Må så gott
//
Hanna  

Kommentarer
Postat av: Anonym

Gratulerar till en fin tävling!!! Hon ser ju jättefin ut, lilla Uma!! Härlig svansföring :) Roligt att ni hade en bra träning hos Peter. Man längtar efter att få höra hans råd igen. Vilken coach, han är! Ha det så gott och hälsa Fredrik!

2009-01-30 @ 22:14:52
Postat av: Ann-Charlotte,Meja & Twix

Grattis till fina tävlingsresultat,skönt att fina Uma fixade platsen trots den störningen.=)

Härliga bilder både från lydnaden och vallningen!

Du har en utmaning i min blogg....

Ha det gott!

Grattiskramar från oss

2009-02-01 @ 22:27:26
URL: http://www.hunden-meja.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0