Fjällvandring och tält-skräck!

Förra söndagen så mötte Fredrik och jag upp med Towa och Fredrik från Västerås: http://brindle.cybersite.se/ Vi träffades på väg upp till Grövelsjön där vi skulle vandra i några dagar. Vi hade med oss tre hundar, Chessan fick stanna hemma hos Fredriks föräldrar. Västeråsarna hade fyra hundar med sig
.Jag måste uppge att jag var rätt så skeptisk till detta upptåg, sova i tält så här sent på året?? Man måste väl iaf vara halvgalen som ens tänker på något liknande....

Lite dåligt väder hade vi på måndagen, allt blev blött, men vi hittade en stuga i Norge som vi kunde inkvartera oss i över natten och hänga upp allt blött. Både hundarna och vi var rätt så tacksamma för detta (av de tvåbenta var nog jag mest nöjd!!)


Fina Arko
Stugan vi bodde iFina UmaJag och Tjejerna, hade Nellan som draghjälp iblandNellieLyxmat till fjälls. Towa och Fredrik gör pannkakor! Avancerat!


Tisdagen fortsatte med vandring mot Hävlingen. Vi hittade ett vindskydd där och slog upp tälten i närheten. Hundarna var supertrötta när vi kom fram. De sprang ju hela dagarna.


Utsikten från vindskyddetTrötta hundar. Ser Ni Uma? Titta under liggunderlaget, bakom Nellie, sticker det fram en nos som tillhör henne.På onsdagen så fortsatte vi tillbaka till bilarna, det är en otroligt häftig känsla att gå själv tillsammans med tre andra underbara personer och 7 (!) hundar på ett fjäll, de enda som vi träffade på vartvå stycken killar på tisdagskvällen vid vindskyddet, annars inga andra. Mycket hundprat blev det under dessa dagar. Tack för det!!


Också till TÄLTSKRÄCKEN! Det är inte jag som står för den, utan det gör Uma...
Var till Örebro Hundsällskap idag och tävlade med tjejerna. Var kite osäker på hur Uma skulle göra, hon har ju inte löpt än för första gången och jag tycker att hon är lite fladdrig i huvudet, men hon gör ju momenten superbra ibland, för det mesta. Hon låg jättefint på platsen, och gjorde fin tandvisning, fint fritt följ och sedan ett lite segt läggande under gång (lervälling....) när hon sedan satte sig upp från läggandet, så blåste det till i fuktionärstältet, då fick Uma syn på att det satt en person där i (sekreterare) och hon kunde inte släppa det:-( hon skällde ut tältet efter noter, spökhund....
Förstodd hur inkallningen skulle bli som var förbi tältet, hon klarade inte av att sitta kvar. Hon kunde inte släppa tältet ur tanken. Syällandet gjorde hon fint, men orkade inte heller där stå kvar (mitt framför tältet). Resten av tävlingen gjorde hon helt OK. Vi fick ihop 120 poäng och med tanke på att vi tappade 60 poäng på två nollade moment så skötte hon sig bra, hon sov gott påvägen hem, upp och ner i sin bur....

Nellie tävlade också i lervällingen och jag är nöjd med hennes insats, vi fick 247 poäng och vann klassen, men inget första pris. Det var lite slarv här och där som måste fixas till, bara att ta nya tag.... Känslan mellan oss var underbar idag, hon var med mig på planen hela tiden.

Vill även gratulera SAM och MALIN som tävlat igår och idag och därmed blivit LP3, härligt!!

Det var allt för nu, ha det gott och ta hand om era hundar.
//
Hanna och flocken

Problem är inga stoppskyltar, det är vägvisare
Robert Schuller

Kommentarer
Postat av: Hanna

Självklart hade inte Uma fritt följ i sitt program, det var ju linförighet....

2008-10-26 @ 20:50:14
URL: http://nellieslya.blogg.se/
Postat av: Anonym

Kikar in Godkväll:)

2008-10-26 @ 20:55:07
URL: http://emmiealina.blogg.se/
Postat av: Towa

Tack själv för en kanon trevlig tur!!

Kul med lite bilder.

Nu ska jag uppdatera lite oxå, men bilderna får jag lägga in sen när jag är hemma.

Du får kolla på det där med msn, jätte lätt. :-)

KRAM!!

2008-10-26 @ 22:11:16
URL: http://brindle.cybersite.se
Postat av: Anna Claesson & Winna

Vilka härliga bilder från fjällvandringen. Vad skönt att det kändes bra på tävlingen, inte lätt att koncentrera sig med ett spöktält på plan. Lycka till med nästa tävling!

//Anna o Winna!

2008-10-27 @ 09:12:25
URL: http://winna.cybersite.se
Postat av: Lena, Basco & Tease

Tack för hälsningen i vår blogg! Ni verkar ha haft en härlig fjälltur! Vilken otur att ni drabbades av läskiga tältet på tävlingen. Ni får leta upp en tältfri tävling nästa gång... ;-) Ha det gott!

2008-10-27 @ 19:00:05
URL: http://www.lenashundar.cybersite.se
Postat av: Lena & Gubben

Hejsan !

Vilka härliga bilder,låter skönt med vandring,massa hundar & hundsnack.

Fortsatt lycka till med allt ni gör.

Kram från oss

2008-10-30 @ 08:18:10
URL: http://www.vallgubben.se
Postat av: Towa

Lycka till på söndag!!

Kram!!!

2008-11-08 @ 11:11:59
URL: http://brindle.cybersite.se
Postat av: Towa

GRATTIS GRATTIS GRATTIS!!!!!

Distriktsmästare, Cert och säkrat SM kval!!! Kan en dag bli bättre??

Ni är så otroligt duktiga.

Krama om Fredrik och Sky nu!

Kram Towa m hundar!

2008-11-09 @ 23:37:21
URL: http://brindle.cybersite.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0