Gränsvallarens Z-kull

Nu är alla valpar tingade och det känns otroligt bra med alla valpköpare:-) Ska bli så roligt att få följa er och era Z-valpar. Fick frågan av en av valpköparna om jag vill se någon meritförteckning av vad hon gjort för resultat. Jag svarade från hjärtat: näe, huvudsaken är att valpen får det bra, att den blir älskad, ordentligt skött, sen är allt annat bonus som de tar sig för. Självklart är det superroligt och man blir stolt när Nellie-valparna presterar bra på tävlingsbanorna, MEN det är inte det som är det viktigaste!! Jag började dock fundera, finns det uppfödare som vill ha in meritföteckningar från sina valpköpare?? Varför? 

Tänker tillbaka på tiden med Uma som valp, trots att hon bara är 2,5 år, så känner jag att det finns en hel del som jag skulle göra annorlunda med henne idag. trots att jag tycker att jag nötte mycket grunder med henne, så gick jag nog lite fort fram ändå. Kommer ihåg att Maria Hagström skrev på sin hemsida att hon var förvånad över hur många som kommer till henne och säger att de inte vill börja med nya moment på egen hand, då de är rädda för att göra fel. Men om man inte prövar, så kommer man ju aldrig att lära sig något själv eller komma någonstans. Det är ju inte instruktören som ska träna hunden åt dig... Själv var jag inne i mycket på den vägen som Maria beskriver, när Uma var liten. Ville liksom inte börja med något så att det blev fel, detta medförde att vi inte kom någonstans. 

 Någon som jag tycker om att titta på när hon tränar och tävlar är Fia, hunden ser så otroligt lycklig ut att få vara ihop med sin matte. Hela ekipaget utstrålar glädje och samarbete, om ni har möjlighet att gå kurs för Fia eller se henne tävla, så ta den chansen för det är så underbart roligt att se henne med sina hundar, för alla hennes hundar som jag sett utstrålar detta:-)

Här kommer bilder från idag på valparna:


Gränsvallarens ZaphodGränsvallarens Ztormvind Hera
Gränsvallarens Zot
Gränsvallarens Zizou
Chessan, 12 till sommaren
Skyan
Nellie
Lägger in en bild på Uma precis när hon kommit hem:-)
Tycker inte det var speciellt längesedan på var så här liten:-)


Ha det gott ALLA!!


Kommentarer
Postat av: Lina

Vad fina de är, allihopa :)

Och vad klokt du skriver om uppfödartankar, det känns tryggt. Visst har vi planer och mål för framtiden, men man vill inte gärna ha press från uppfödaren att man MÅSTE prestera.Och jag kan lova dig att Zaphod kommer få det jättebra hemma hos oss, han är så välkommen :)Vi ses om en stund. Känns nästan overkligt att vi äntligen får hämta hem honom idag! :D

2010-03-12 @ 08:15:28
URL: http://www.hundbiten.bloggagratis.se
Postat av: Yvonne & Cobra

Vilka sötnosar! :-)

2010-03-15 @ 15:26:47
Postat av: AnnSofie

Otroligt va söööta de är!!! Hoppas man får se några av dem till sommarlägret!:)

2010-03-17 @ 22:34:23
Postat av: Towa

Underbara bilder!!!Antar att det är tyst och lungt hemma nu.KRAM!

2010-03-18 @ 21:33:35
URL: http://brindle.cybersite.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0