Bra träning

Vi har haft två stycken toppenbra träningsdagar i AH-hallen tillsammans med Mia och Qato, Jouko och Hyss, Lena och Sheger/ Bosse, Towa och Qaala, Arko, samt Fredrik och Sky.

Första passet så var det mest kaos, Uma var inte fokuserad och jag kände att även om man känner de som man tränar med så blir det lite pirrigt och man vill ju visa sog från sin bästa sida när man blir granskad i detalj:-) 

Sedan fick jag bra tips om koncentrationsövning, samt att jag hittade ett bra sätt att avsluta fria följet med. Uma är lik sin mamma i det momentet, hon ångar på och tycker att gå fot är det bästa som finns:-) självbelönande är bara förnamnet. 

Dag två gick det betydligt bättre, är så nöjd och glad, TACK fina träningskamrater!!! 

Har börjat med app.dirigering. Har fått en riktig funderare, det var första gången som jag la ut mittenapporten. Fick tips av Jouko att lägga in apporterna till höger och vänster, det blev fortfarande för svårt, så Jouko tyckte att jag ska ställa henne vid konen och kasta ut höger och vänster apport. Det gick betydligt bättre.

På torsdagskvällen var det även ridhusträning med sökgänget. Körde på som som jag gjorde under torsdagspasset i hallen och hon gick fint även i ridhuset. Lina fick lägga ut till en vittringsapportering, den strulade som 17 i hallen, men fungerade klockrent i ridhuset. Fort fram, stängd mun, koncentrerat och fokuserat. Sedan har vi kommit dit att när hon gjort sitt val, blir hon kvar med den i munnen. Men jag belönade henne då hon börjar att göra antydan till att komma tillbaka med den. Vågar inte lägga på någon press på henne just nu i detta moment. Hon ska bli säkrare i sitt val först.

Valparna växer som tokar, de har öppnat ögonen nästan helt nu, så söta. imorgon ska vi bygga på valplådans kanter, för nu är det snart tendenser till att de kan ta sig ur:-)

Ha det gott!!

//
Hanna

Här går det undan

Nu har samtliga valpar passerat 1-kilos sträcket. De blir 12 dagar idag, de har börjat att öppna ögonen och tultar runt i valplådan, vissa av dem är riktigt duktiga på att ta sina små första valpsteg, så snart kommer då nog springa runt för fullt och då får vi "bygga ut" valplådan. Sedan längre fram ska de få flytta ner till nedre husplanet där köket och vardagsrummet är.

Det är roligt vad mycket mer personlighet det blir hos de små när de börjar att öppna ögonen, hjärtat smälter, det är svårt att förstå hur folk runt omkring en säger att man kommer att vara sååå trött på när de är 8 veckor och man bara vill att de ska flytt hemifrån:-)

Detta kommer att bli Gränsvallarens Z-kull, så namnförslag på Z:a mottages gärna till hanarna. Tiken är redan döpt:-)

Mia och Qato kom igår och snart kommer Towa med holländargänget. Vi har hyrt AH-hallen i två dagar och ska träna och videofilma, sen ska vi hem käka och studera det inspelade materialet, ska bli roligt och nyttigt:-) Lena med Sheger och Bosse och Jouko och Hyss:-)

Ha det gott!

Valpblogg

Då är det dags för lite nya bilder:-) håll till godo. De blir 10 dagar idag och har klippt klor för första gången på dem. De var sjövilda, men det gick:-)


Sovande valpar, cirka 6 dagar gamla.Hane 3, 6 dagar.Hane2, 6 dagarHane1, 6 dagarTiken, 6 dagarTiken, 10 dagarHane 2, 10 dagarHane 3, 10 dagarHane 1, 10 dagarSovande valparSovande valp med en strängt övervakande morValp som sover som många andra i nellies tidigare kullar, uppochned:-)Sover gott:-)

Ha det alla!

P.S. Som det ser ut nu finns det två stycken otingade hanar, så vid intresse maila:
hanna_eastman@hotmail.com

//
Hanna


Valpbilder

Hej!

Här tillbringas dagens lediga timmar med att sitta och titta på valparna. golvet är ostädat och man lagar knappast ngn mat... Uman tycker att det är alldeles för lite tid som ägnas åt henne. Här kommer lite bilder på valparna, kan säga att de ör helt underbara, men säg vilka valpar som inte är det??


Här är de tre förstfödda, tiken och två svartvita hanar
Gänget.
Från vänster: Hane 1, Hane 3, Tiken och Hane 2
Den tre-färgade hanen och hane 1Tiken
Nöjd mamma Nellie

Ha det gott alla!


Valpar

De har äntligen kommit, Det blev en tik och tre hanar. Alla stora och friska:-) Ska lägga ut bilder på dem inom kort. Nellie mår kanon och bryr sig bara om valparna:-)

Ha det gott 

Inga valpar än

Nopp, vi väntar och väntar.

Har dock varit ute med Uma och åkt skidor på "våra" gärden. Är inte tillräckligt duktig än för att hon ska få dra. Nu fick hon springa lös. Efter det tränade vi lite konskick, app.dir och fjärr. Hon gjorde ett så strålande bra skifte från stå till sitt. Hon jobbar medvetet bakåt, precis så som jag vill ha det. Så nu sussar hon gott här vid mina fötter:-)

Ha det bäst!!

Kallt, noll hundträning (kanske lite grann iaf) och valpsparkar:-)

Ja, Ni. När man surfar runt på olika sidor så verkar det som om de flersta tagit vintervila, vilket är helt rätt. Man kan ju inte belöna hunden som man vill när man tränar, suck, och är man redan fryslort som jag är så blir det inte bättre av detta väder.

Var och tränade en snabbis med Fredrik förut. Man hinner ju inte ens utanför bilen innan det börjar att bita i näsan. Men vi körde Sky i lite lydnadsmoment. Fredrik har anmält till tävling (Towa och mitt tjat har äntligen gett resultat...). Sky var het, man kan inte tro att han varit ute och sprungit en milo med fredrik efter på skidor.

Med Uma så började jag med konskick till rutan och dir.app. Började med att Fredrik fick lägga ut en godis bakom konen och jag skickade dit henne på ett fri-kommando, men vi tyckte att hon blev lite för nosig, så jag provade att skícka dit henne utan något godis och hon förstod att det var till konen hon skulle. När hon var där så ropde jag stanna och kastade en boll till henne. Hon förstod jättefort, man blir lite rädd för att gå fär fort fram. När hon sedan stod vid konen så la Fredrik ut en grej i rutan. Det fixade hon, men hon gick in från sidan på rutan första gången. Sen gick det bättre.

Körde vittring också, gick sådär, hon tar rätt pinne, men blir ståendes där ute och lägger jag på mer retning så blir det slarvigt beteende vid pinnarna... Mer att fundera på alltså.

På kvällen var det möte på klubben för att fördela tävlingarna under 2010, verkar gå riktigt smidigt:-)

Nu ikväll har jag bara legat och känt valparna sparka i Nellies mage, eller vallar de???

Ha det gott alla i kylan.

//
Hanna

Gott nytt 2010!!

Nyårsdagarna är förbi och den spenderades här hemme med 8 personer och 12 hundar. Skönt att ha ett stort hus att vara i då. Det var kompostgaller lite här och var:-) Lite träning i ridhuset i Kvinnersta på dagen och sedan hemåt för lite firande och en god 3-rätters middag.

Idag så har Uma och jag varit på årets första tävling, vi tävlade lydnadsklass 3 i Fagersta. Uppladdningen har kanske inte varit den bästa, vi har kört lite vittring och fjärr i källaren.

Lite orolig var jag för gruppmomenten, de gick inte bra senast vi tävlade. I ridhuset så fanns det en hel del småfåglar som inte verkade ha någon respekt för hundar eller människor. Uma satt fint och låg bra, så där blev det 10-10 i betyg:-) Domaren berättade efter tävlingen att fåglarna hade varit framme vid Uma och nästan "pickat" på henne, han hade fått schassat bort dem flera gånger. Då blev jag riktigt nöjd med henne!!!

I fria följet upptäckte jag hur svårt det var att gå normalt. Uma hade fin position, men tyvärr lite ljud i stegförflyttningarna och hon taggade igång i den korta språngmarschen. Betyg 8,5. Sättande under gång, Umas paradmoment, 10! Inkallningen 7,5, hon la sig halvt på första kommandot, så där blev det d.k. Skulle vilja ha lite snabbare ställande och läggande. Rutan 8, fint ut, men fick väja för några småfåglar som satt innan, till höger om rutan och flyttade inte på sig trots att hon galopperade mot dem. Fint avslut:-) Hopp-apport 10, metallen 8 (gnäll) och vittring 6, hon lyfte en pinne fel, men byte till rätt, tappade den vid avlämning, MEN huvudsaken är RÄTT pinne och INGET tugg:-) På fjärren så blev det dk på nedläggandet, lite framflytt, men annars fint, betyg 8. Så totalt blev det 268 poäng, 1:a pris och vinst.-) Mycket bra start på året. Nu ska vi satsa på eliten.

Ha det gott alla!


RSS 2.0