Fullt ös...

Hej!

Jag vet, dåligt med uppdatering sen SM, sorry:-( det märks att det är sommar och man har helt enkelt fullt upp.

SM för Nellies och min del blev en slutplacering på 24:e plats, är mycket nöjd med den, hade som delmål 1 att inte nolla något moment och delmål 2 att hamna topp 30 vilket vi också gjorde. Så jag är mycket nöjd med resultatet, även om jag skulle ha velat att momenten ändå hade fungerat bättre. Något som var helt underbart var den känslan jag fick när vi klev in i första ringen och all publik runtomkring bara försvann, det var bara Nellie och jag som existerade. Riktigt häftigt:-)

Hela veckan spenderas i Karlskorna tillsammans med Towa och Fredrik ( http://brindle.cybersite.se/startsida.html ). Mycket trevligt. På Towas blogg kan Ni se lite bilder från SM:et och våran vecka där.

Vi kom hem sent på söndagskvällen (typ midnatt). På måndagen var det bara att försöka att packa upp och tvätta. Sedan iväg och jobba natt. På tisdagen så bar det av till Skinnskatteberg för vallkurs hos Peter. Vi ska nu fösa, fösa, fösa och flankera lite grann.

På onsdagen så var det sök som gällde, samling klockan 10 på klubben och iväg till skogen. Towa kom lagom till det att vi vallat klart. Uma lyssnade inte så som jag ville, hon är gärna ute och letar tills hon hittar något på tomslagen, fin egenskap att hon vill hitta, men hon måste ju LYSSNA också.

På eftermiddagen anslöt vi oss till "min" sökgrupp för träning. Hon fick ta egen rulle på figge 1&2, hittövning på figge 3 och sedan egen rulle igen. Sedan lösrulle på de två sista. Hon jobbade på bra och när hon märkte att jag sprang ut efter henne då hon inte lyssnade, började hon skärpa till sig, toppen:-) När hon började att avvika från min tänkta raka linje, tog jag tillbaka henne och skickade om en bit från där hon börjat att avvika. Inte blev hon ledsen för det. Mia och Qatto från Stockholm anslöt på kvällen och hann med ett sökpass. Kloackan var halv tolv innan vi kom hem.

På torsdagen så träffades vi klockan 08.00 för nya sökpass. Vi var ett gäng på 9 stycken som tränade, vi delade upp oss i två grupper. Trots att det regnade hela dagen, så var vi glada för det. Första passet körde jag likadant som tisdagens andra pass, hon var så duktig, kunde skicka om när jag inte var nöjd.

Andra passet på torsdagen så la jag fokus på tomslag och när hon är påväg in till stigen så springer en figge ut på andra sidan, hon gick otroligt bra. Det är så härligt när man blir imponerad av sin egen hund, lilla hjärtat:-)

Fredag och midsommarafton började med jobb på deagen, sedan hem och byta bil för att flänga vidare till Filipstad där gänget väntade. Det var dags att fira midsommar och träna hund. Sky har tränat rapport, lydnad, uppletande och spår. Mina tjejer har fått sig rejäla träningsdoser i spåret, lydnaden och uppletande. Är just nu helt slut...

Liten uppdatering var det, nu är det dags för sängen, imorgon börjar en ny vecka med nya träningsmöjligheter:-)

Ha det bäst
//
Hanna

På plats och troll i skogen

Hej!

Nu är vi på plats i Karlskrona, vädret är väl inte på topp, men det är ju inte så mycket som man kan göra åt det...

Vi har hunnit tränat lite på klubben där SM kommer att hållas och det tycker jag går bra. Fokus ligger på att behålla säkerheten i momenten och hög motivation. Träffade Annelie och jack från Västerås igår och i hennes sällskap fanns Carola från Skultuna. Carola har tävlat i landslaget i lydnad och hon sträckte upp oss lite på gruppmomenten, kanon!! Hon ställde upp oss på led och sedan fick vi gå in i startordningen för sitt i grupp och platsen, jisses, jag blev riktigt nervös när det blev så SM-likt. Hur ska nerverna då vara på lördag, mamma mia!!!!!! Nellan strulade sedan lite  med rutan, ett moment som jag tycker bara har gått bättre och bättre, men igår var det svårt. Ska ut och köra lite ruta idag, men fy vadlätt det är att bara träna och träna och träna, skulle vilja ha mer tid egentligen. Tur att jag har min coach med mig som tar mig i örat och säger att det räcker;-) tack Freddan!!

Carola sa något mycket klokt igår, man ska inte ändra på träningen denna vecka, utan det gör man nästa vecka och inför nästa SM:-)

Igår så gick vi en promenad i skogen här vid campingen och de hade placerat ut en massa troll för barnen (tror jag). Uma träffade på ett troll som var rätt stort och hade konstigt hår, den var skitläskig. Och det är hunden som inte reagerade specellt på dumpen på MH:t, kanske borde införa troll istället:-) de andra trollen i skogen var inte så farliga enligt Uma, ska ta en promenad till idag eller imorgon får se om hon har kommit över sin trollskräck.

Nu är det dags för frukost, sedan träning och sedan turista och sedan kanske träning och sen är det ju fotbollsmatch ikväll.

Ha det gott alla!

  

Lilla Uman

Hej igen!

Ibland duggar det tätt mellan uppdateringarna.

Idag så har Uma varit på Örebro Hundsällskap och tävlat DM i Brukslydnad i lag. Ojojoj, vilken prövning deta blev för lilla Uman-Puman. Det var tajt mellan planerna, men det tyckte jag hon skött bra ändå:-)

Jag avstod platsliggningen med skott eftersom hon inte ligger helt hunda än så vill jag inte att hon ska gå upp på tävling och få den erfarenheten.

I första ringen var det 3 moment och de gick så här:
Fritt följ: 9,5 , långsamma sitt
Platsläggande:10 :-)
Hoppet: 10:-)

I nästa ring så blev det lite utfösbacke med betygen:
Inkallning: 6, position
Framförgående: 5, riktning, nosar mkt, stretar mkt

Nästa ring så var det:
Apportering: 8, lite tugg
Kryp: 0, reser sig.

På inkallningen så blev Uma störd av några hundar bakom henne och reste sig upp och gick några steg, jag hörde hur det frasade i gräset bakom mig när jag lämnat henne och tänkte att snart kommer hon, men hon var kvar så vi kunde genomföra en liten inklning iaf. Framförgåendet vet jag ju att vi inte har så speciellt bra, så det blev som det blev.

På apporteringen så tyckte jag hon skötte sig bra, hade ju alltid velat haft mindre tugg... På krypet var det jag som klantade mig, Uma tittade nog på ringen bredvid och jag gjorde inte en halv halt utan fortsatte att gå trots att hon stannat och då gick hon upp för att hinna ikapp mig när jag låg ett halvt steg före, shit happens.

De andra i laget skötte sig utmärkt, så bra att vi vann DM:et. Super kul.

Nu är väskorna packade och bilen är laddad för morgondagens resa mot Karlskrona. Ska bli så spännande detta:-)
Ha det gott alla
//
Hanna

Lite bilder, då jag äntligen fattat hur vårat nya program fungerar:-)


Umas raketstart på budföringen


Uma hoppar


Nellie apporterar


DM-laget
Martti och Kim, Sören och Ludde, Anna-Karin och Bessie, Lina och Flinga och Jag och Uma

Allra bästaste Nellan-Bellan:-)

Hej på er!

Veckan som varit har präglats av, tadaaaaa, lydnadsträning. Vi jobbar på med våra "spökmoment" i lydnaden, vet ju att jag inte kommer att få fullt på dem på SM, men så högt som möjligt ska vi sträva efter:-)

Towa kom i söndags och sedan hade vi lydnadsträning i värmen i Kristinehamn på måndagen tillsammans med Jouko. Varmt var det och då kom det fram lite småfel här och där, men hon orkar iaf vara het i fria följet.... Gjorde en slarvig vittring som jag gjorde om och då gick det bra.

I dumrutan så gör hon skiftena långsamt, men hellre det än att hon missar en position, rutan hade hon svårt att lokalisera:-(  hopp apport så slog hon i med en liten klo.

I nästa ruta, så gjorde hon en bra inkallning, bra app.dir och en mkt bra fjärr, detta är våran starkaste ring på SM (peppar, peppar).

Hundarna fick bada lite sen och vi tursitade lite och tittade på Picassostatyn. Jag var tvungen att vara i Örebro klockan 18.00 för möte, så det var bara att flänga hemåt. Fredrik och Towa tog en simtur med hundarna och när jag kom hem var grillen tänd och maten nästan klar, supernice:-)

 På tisdagen tog jag och Towa en sovmorgon och lyssnade länge på regnet utanför innan vi masade oss ut för lydnadsträning. Vi åkte in till stadsparken i Örebro för störningsträning med alla hundar. Vi körde lydnad i parken och alla hundarna gick bra tycker jag, men vi var helt genomblöta när vi var klara, nackdelen med att träna många hundar...

På tisdagen hade vi sedan grillning med sökgänget hemma hos oss. Först lite uppletande och sedan hamburgare och planering inför kommande träningar.

Lite jobb och mer lydnadsträning har det blivit med Nellie och Uma. Hade efteranmält Nellie till DM i lydnad idag, kanske inte var den bästa planeringen eftersom jag slutade 04.00, var hemma 04.30 och hade samling 09.30.... men är huvudet dumt får kroppen lida.

Så till dagens tävling med Nellie, hon gick in med fin attityd och jag förstod redan när jag såg planen att vi skulle få svårt med rutan, den låg till höger om sändandekonen och dumrutan låg till vänster om  konen, det var en 50-50%procents chans att hon går mot dumrutan och jag bannade mig själv för att jag glömt att träna detta, dålig matte.

Betygen blev:

Sitt i grupp: 10
Platsen:       9,5, nosar
Ff:                  8, sitter snett vid stegförflyttning, hoppar lite mot föraren
Dumrutan:   8,5, kan sätta sig snabbare
Ink.stå/ligg:  8, kan stanna och lägga sig snabbare
Rutan:           6,5, mmånga kommandon
App.dir:         8,5, lätt tugg
Hopp app:    9,5, sitter snett
Vittring:          7, tugg, nosar på annat föremål
Fjärr:              9, litet flytt fram

Summa 267,5, 1:a pris och vinst och därmed DM-Mästare!! Duktig tjej.

Hon gick mycket riktigt åt dumrutan, men hittade efter omdirigering in till rutan, vittringen kan jag inte riktigt förstå kommentaren nosar på annat föremål, det enda som jag såg var att hon nosade i gräset precis bredvid en pinne lite snabbt om det är det som domaren menar, men det är domaren som dömer.

Är nöjd i helhet med dagens program, lite små detaljer, men jag hat insett att hennes tugg kommer jag nog aldrig att helt få bort, det är något som bara kommer fram på tävling, tyvärr.

Imorgon är det Umas tur att tävla i Dm-laget i brukslydnad, ska bli spännande och se hur hon sköter sig, det är tydligen ringar och man får gå mellan dem och bli dömd av olika domare, mycket roligt ska det bli och se hur hon gör.

På måndag bär det av mot Karlskrona och lydnads-SM, ska bli så spännande, bara jag inte glömmer bort att andas på planen och framför allt så ska jag och Nellie ha en himla roligt tävling:-)

På återseende.

//
Hanna 

RSS 2.0