TOWA OCH QAALA

Pallen i Norrköping L

Måste gratulera våran träningskamrat på distans (bor i Västerås). Hon gjorde debut i elitklass spår i fredags på påsksmällen i Norrköping. Vilken debut: 623,25 poäng, cert och klassvinst, inte så dåligt:-)

Idag så fick jag ett sms av Emma ( http://www.blacknecksxa.se/ ) att Towa och Qaala hade gjort det igen, 578 poäng och cert.

QAALA
blev därmed SBCH!!

Nu har det ett kvalpoäng på 600,75 till spår-SM som går på hemmaplan. Hoppas att det räcker.

Bilden är lånad från Towas hemsida och det är Emma som har tagit den. 

//
Hanna

Tränat duktigt

Här kommer en rapport om vad vi har pysslat med.

Tisdag:

Jag jobbade på dagen och sedan så var det kursavslutning på lydnadskursen på Tassen. Då det var dåligt väder så bestämde vi oss för att vara inomhus. Uma skötte sig fint trots att boxen som vi var i var liten. Varje gång jag tog en micro-paus ville hon jobba snart igen, hon sökte kontakt med mig hela tiden, mycket trevligt! Heléne var in till oss och prövade/ gjorde en tandvisning med Uma. Lite konstigt var det, men det gick bra. Blev godkända på kursen iaf.

Onsdag:

Följde med Stefan till Kungsör för att titta på Oskas (Nellies lillasyster) tilltänkta hanhund, Jack. Han såg mycket trevlig ut, social mot oss som kom nya. Han var intresserad av Oska, men hon visade tydligt att det inte är dags än:-/

Jack och Oska
Oska och Jack


Jack
Jack: http://vallreg.svak.se/d_findregnr.php?MENUSELECT=5&FINDEREG=1

Sedan åkte Fredrik och jag till Peter i Skinnskatteberg och vallade. Är jättenöjd med hur Uma skötte sig. Höll på att få panik när Peter sa att vi skulle valla på ett gärde som inte hade några ordentliga staket och dessutom på 30 tackor, men det gick fint och Uma skötte sig, hon behövde t.om. ingen lina, inte illa!! Sky gjorde mycket fint också och Fredrik skötte sig bra han också. Mycket att hålla ordning på i hagen. Vi fick mycket bra tips och råd att jobba vidare med.

Tarzan
Peters hund Tarzan som är raknad 34:a på kvallistan till SM i fårvallning


Torsdag:

Jouko och jag var in till Stefan och vallade. Vi delade av fåren i tre stycken flockar och hade en i fårhuset (som inte användes), en i 25:an och en i en fålla ute på gärdet. 

Jouko och Hyss tränade ute på fältet och jag och Uma tränade i 25:an. Svenne med Vilda var också med en sväng. Tittade inte så mycket på Jouko och Hyss, men tror att det gick rätt så bra för dem. Uma skötte sig helt ok, även om hin tyckte att jag var läskig, så kan det gå när man inte lyssnar;-p NU ska jag lyssna på Peters råd och inte valla med henne på en vecka ungefär, ska träna en massa lydnad istället tänkte jag, sedan jobbar jag fredag till torsdag, så hur mycket träning det egentligen blir återstår att se. 

Jag konner att jobba nätter i påsk och Fredrik jobbar kväller, så det är väl bara tur om vi hinner ses något under denna helg.

Glad påsk på er!!

//
Hanna  

Ingen vanlig dag...

... för det är Nellans födelsedag!!

Nellie 6 år

GRATTIS ALLRA BÄSTASTE NELLIE PÅ 6 -ÅrS DAGEN

Firad med mumsig kvällsmat och en baseball-tuggis, inte helt fel.

Uppdaterar inom kort vad vi har pysslat med idag för övrig.

//
Hanna


Vallat i dagarna två.

Igår så var vi till Stefan och vallade. Vi som vallade var Fredrik med Sky, Jouko med Hyss, Heléne med Undra, Stefan med Dundra och Kaxa, Lena med Sheger och Bosse, samt Uma och jag.

Vi hade fåren i en liten fålla och i en lite större fålla. Körde Uma i den lite större fållan och hon gjorde det fint åt båda hållen och när hon gick lugnt och efter grindarna fick hon "glida" iväg. Men vad ligg betydde hade hon inte en aning om??!!   Körde henne sedan i lina mot djuren i den lilla fållan och det klarade hon fint.

Tittade lite på Heléne och Undra när de körde och hon går så fint, roligt.

Idag så var det Fredrik med Sky, Lena med Sheger och Bosse, Magnus med Gert (Bosses uppfödare och pappa)och Jag med Uma. Vi (Magnus och Gert) delade av flocken och tog in et gäng i 25:an till småhundarna. Började med Uma i lina och fick henne att gå rakt mot djuren och stanna på kommando det skötte hon rätt så bra. Släppte sedan linan och det fixade hon rätt så hyfsat också. Hon fick gå lös utan lina också, upptäckte att hon inte balanserade något. Får klura lite hur jag ska gå vidare med det:-S Till veckan så ska vi till Peter Nilsson och valla, får se om han har några bra ideér.

Imorgon är det rapportträning med Sky som gäller. Får se om jag får till några sökövningar med Uma då. Måste ju träna lite lydnad också, vi har ju kursavlutning på tisdag som jag förhoppningsvis kan gå på.

Må så gott!!    

Regn:-(

Usch vad jag inte tycker om att vara ute när det regnar, men idag tog jag mig i kragen och åkte till klubben i Karlskoga med mina tjejer. Hann träna en sväng med Nellie fritt följ och sedan tränade jag med Uma innan Jouko kom.

Tränade kontakt, fritt följ, läggande under gång, stanna kvar, inkallning och hoppet. Hon är så duktig Uma-Puman
:-)!! Men jag har lätt att dra ut på träningspassen, man tycker inte att det tar sån lång tid att genomföra detta, men det gör det ändå, jag ska se upp för att hamna i den berömda "bra-gropen" ihhhh!!!

Förra gången på kursen som vi går så ville Uma inte hoppa över hindret, så nu slängde jag över en boll, höll henne i halsbandet, sa hopp och hon hoppade, hur svårt kan det vara;-)?? Sedan kunde jag bara säga hopp och hon hoppade och sedan kunde hon sitta kvar och jag gick runt hundret och tillbaka, hon satt kvar. Kunde köra en inkallning över hindret och det klarade hon galant.

Värre är det med stanna kvar, hon sitter ungefär 50% av tillfällen. Vet inte om jag gör ngt speciellt som gör att hon går upp, men jag försöker verkligen att uppföra mig likadant.

Sedan körde Jouko genom Hyss i de flesta elitmomenten, ser bra ut, de får ta och klämma i med ett bra resultat till så ör de klara för SM på Öland.

Fredrik kom ut till klubben, han hade gjort natten och sovit ikapp lite. Vi åkte iväg en bit och körde en kortkort rapportsträcka med skott. Det gick finfint, tävling snart, ska bli spännande och se hur det går med mig som mottagare, hoppas att jag inte ställer till det för dem:-S

Tillbaka till klubben så körde vi vindövningar med Uma och Jouko som figge, gick hur bar som helst, hon är för rar den lilla gumman, gräver sig fram på stigen tills hon hittar en vindvittring.

Fredrik och Jouko körde sedan framåtsändande med Sky och Hyss, så bra ut. Ska bli intressant och se vars Sjy ligger i den träningen efter tävlingen.

Sedan kurrade det i magen så det bar av till restaurang för matintag, då vi var lite halvt smutsiga blev det ingen fancy sådan. Sen var det bara hem och iväg till jobbet, hade date med en arbetskamrat, då det var Greys Anatomy klockan 21 och det vill man ju inte missa. Nu siiter jag och har en lugn natt på jobbet (än så länge) så klockan är 05.30 när detta skrivs, det är nog mitt tidigaste inlägg hitills.

Lite att titta på

Hej hej!

Livet rullar på med jobb, träning, jobb o.s.v.  Senaste veckan har det varit dåligt med hundträning då min syster var hemma från skåne:

Lollo

Min syster har klagat att bloggen "bara" handlar om hundar, men nu fick hon vara med på ett hörn:-)

Vallade hos Stefans i fredags, gick helt OK. Vill ha egna får nu!!!!

Fick en länk från Ann-Charlotte med Meja och Twix, delar med mig av den, helt underbar:
http://www.youtube.com/watch?v=GgM0jXi7HaA

//
Hanna

Träning

Hej på Er!

Nej vi har inte blivit datalösa, även om man kan tro det eftersom det dröjer så länge mellan uppdateringarna. Det är som vanligt, fullt ös.

Igår var vi till Filipstad och tränade rapport med Skyan. DEt var första gången som vi tränade i grupp med mig som mottagare. Det gick riktigt bra (tror jag iaf). Det var fyra stycken ekipage och fem hundar som tränade. Det var Monica och Bengt från Kumlamed deras riesen Asta, Ylva och Hans med två risen Theo och Ozzy( http://theo.ozzy.dinstudio.se/news_8.html ), Annika och Teddy med schäfern Alicia och sedan var det Fredrik och jag. Jag fick mycket tips och råd hur det fungerar på A-stationen. Tack för det!!

Idag så har vi varit och tränat en sväng med hundarna och sedan åkte vi och hämtade upp Fredriks föräldrar och tog en promenad på typ 2 timmar. Mycket härligt, trots att det var lite dåligt väder ute.

Idag har Nellan och Sky fått lydnadsträning. Nellan var het i fria följet, men gjorde det ändå riktigt bra, har ändrat lite taktik, får se om det håller. Rutan och fjärren gjorde hon grymt bra. Snart dags att anmäla igen till någon tävling?? Vi får se.

Ha det!

RSS 2.0