Veckan som gått

Hej!

Veckan som har gått har bestått i lite hundträning, mycket jobb, halvsjuk matte och en trevlig lördag.

Till hundträningen, jag har tränat Nellie på promenaderna när vi har gått utan Cefo, korta, men koncentrerade pass.  Vi har tränat på med Nellies position i fotgående. Vi har kört korta raksträckor, hon har oftast fin position, men hon gör en "dipp" med huvudet i första steget som jag tar, hmmm, får jobba på det också! Konskicken börjar att se riktigt bra ut, vissa skick är hur snygga som helst, andra inte lika snygga. Det verkar som om hon kan springa till konen hur många gånger som helst:-) Idag så körde jag först konen och sedan den tillsammans med apporterna. Det gick finfint. Hon hade lite svårt att se apporterna flrst, för de hade försvunnit i gräset. I fjärren så tränar vi på sitt-stå-sitt, fungerar bra på kort avstånd, efter två pass. Men jag tänkte köra det i två veckor, ett/ två kortare pass om dagen förhoppningsvis.

Roger och jag har varit lite halvdåliga i veckan, slöa och ont i kroppen båda två! Vet inte om vi hade en minivariant av influensan.

Igår så fick jag besök av mamma och syster, vi gick på sta'n och shoppade, fikade o.s.v. Sedan var vi ute och åt, mycket trevligt hade vi.

Om Ni tittar här vid sidan av, i mina länkar så hittar Ni en länk till Nellies valp Sam. Gå in och titta där, Malin som äger Sam är så duktig med honom. Han är drygt 4,5 månad och kan massa med lydnadsmoment. Se upp för dem i framtiden, de blir farliga!

Jag fick även reda på igår att Nellies kullbror Najko blivit godkänd vallhund, Stort GRATTIS till Berit och Najko. Nu är sex av sju ur Nellies kull godkända, roligt!


Godkänd vallhund  LP1 LP2 LP3 SLCH SBCH Gränsvallarens Najko
Najko


Ha det gott!

Tävling och träning!

Halloj!

Idag så har vi varit och tittat på Emma och Xa när de tävlade i IPO 2. De blev uppflyttade till IPO 3 och vann deras klass. Stort GRATTIS till dem!

Efter tävlingen så tränade jag med Nellie på hennes position och konskick. Emma tittade på positionen och vi kom helt enkelt fram till att den var kass, hon startar rätt ibland hamnar långt fram och sedan sätter hon sig längre bak i halten. Detta gjorde hon även om jag bara tog två steg, hmmm! Får träna vidare på det.

I konskicket så gick det hyfsat. Några dåliga skick och några riktigt bra som hon belönades för.

Det var allt från oss!

Lydnadskurs

Hej igen!

Nu var det åter igen ett tag sedan jag uppdaterade. Det är inte så att vi ligger på latsidan med hundträningen, snarare tvärtom! Det tränas hund rätt så mycket tycker jag:-)

Som rubriken säger så har vi gått lydnadskurs idag. Våran instruktör heter Sofie Åkerberg och är mycket framgångsrik med sina hundar inom lydnaden (och vallning för den delen).

I pass ett idag så hade jag valt ut att träna fria följet och konskick. I fria följet så har Nellie en position som är för lngt fram. Sofie sa att det beror på att hon vallar mig, hua!!! För att få ordning på detta så ska jag gå jättekorta sträckor och se till att de är perfekta från början till slut, så det så! Nellie ska inte få mig att utföra något beteende så som att backa eller att korrigera henne med rösten när hon har position för långt fram, det ska helt enkelt inte hända något alls. För det är så att Nellie tycker att det är roligt vad som än händer när hon är i den positionen som är för långt fram. Sofie sa att vi ska "nolla", vilket betyder att det blir ingen utdelning alls om det är fel, varken bu eller bä.

I konskicket så ska Nellie skickas så att hon hamnar bakom konen, det ska vara: Nellie, konen , jag. När hon är i rätt position så ska jag berömma och kasta en boll långt bakom henne. Detta sa Sofie att vi kör in på en kafferast, inte vet jag:-| men vi ska försöka... Sedan lärde jag mig att jag får absolut inte pendla med "bollarmen" tills det att Nellie är i rätt position. Nellie hörde tydligen väldigt bra idag och då låste hon sig på mig, det blev tvärnit i en fin utspringning till konen.

Pass 2 så valde jag rutan och fjärren. Jag försökte att skicka henne till konen innan, men det blev konstigt. Nellie sprang antingen inte ut tillräkligt långt bakom konen utan dubbelkommando eller så satte hon sig vi konen. Jobba på konskicken alltså:-) Rutan klarade hon rätt bra, lite extra sväng bakåt från konen innan hon hittade rutan. I rutan så ska jag klämma i med ett stå och handtecken och sedan kasta boll bakom henne, bortanför rutan.

I fjärren så visade jag Nellies skiften för att liksom se att vi är på rätt väg. Sofie tyckte att det såg bra ut. Nu ska vi träna på ett skifte i taget i cirka 7-14 dagar och utöka avståndet tills Nellie är kanon säker och sedan ta nästa skifte och göra likadant.

Sofie sa också att jag måste skälla på Nellie när hon bara tramsar runt, som att hon sätter sig i rutan när jag sagt stå och likadant vid konen. Skärpning matte!!! Har man sagt stå så ska hunden stå, eller hur?

Efter kursen så var jag hem till en gammal klasskamrat och hans flickvän och fick en god middag och trevligt sällskap. Nu är det snart dags för sängen, ska upp och titta på Emma och Blcknecks Xa spm ska tävla IPO 2 här i Västerås imorgon. Troligtvis blir det ett lydnadspass imorgon efter tävlingen. Har ju fått en massa nya ideér efter dagens övningar. 

Stort GRATTIS till Malin och Nellies lillasyster Gränsvallarens Oska som idag har blivit uppflyttade till lägre klass spår.  Vissa tävlingsmänniskor stoppas inte av ett brutet ben! Vi hejar på Er, det vet Ni! Stor kram från oss!

Ha det! 

RSS 2.0