ÄNTLIGEN!

Det verkar som om min omvända psykologi fungerade. Nellie började att löpa i onsdags. Jag är så glad. Mindre glad blev jag när jag ringde och skulle berätta det för Malin, hon ligger nämligen på sjukhuset och har brutit benet. Tråkigt när det är bruksläger snart. KRYA PÅ DIG!!

Just nu så ska jag kolla upp flygbiljetter till Nellie, så att hon kan flyga till Arlanda och bli upphämtad där. Hon har flygit förut och det är inget som bekommer henne något speciellt. Hanen som vi ska para med bor i Sandhem.

Nu ska jag skriva på arbetet, ville bara förmedla de positiva nyheterna.

Lite lydnad.

Idag så har jag varit i skolan och skrivit på vårat fördjupningsarbete, ett onödigt ont! Vi ska skriva en rapport som har en problematiserande frågeställning, samt att den ska vara vetenskapligt grundad. Suck, man kan bli tröttare för mindre:-)

Det postitiva med arbetet är att vi styr våra tider i skolan själva, så jag kom ifrån skolan ganska tidigt och kunde rasta hundarna i ljus, alltid något! När vi kom tillbaka till bilen så satte jag in Kirra och Cefo och behöll Nellie ute. Vi körde lite linförighet, fritt följ och sedan gav vi oss på dumrutan. Ställandet kan hon jättefint, sen blev det lite förvirrat vid sättandet, hon la sig i stället, så vi tragglade det en stund, tills hon gjorde det bra. Jag prövade även det på kvällspromenaden och då gjorde hon det jättefint!

Jag var inne och kollade de förslag till nya regler som finns för lydnadsklass 1-3, låter intressant. Bra med en naturlig stegring i klasserna och att det finns en röd tråd genom de olika klasserna. Länk till pdf filen finns här:
http://www.skk.se/pdf/kommitteer/ptk_remiss05lydn07.pdf

Sammanfattning sedan senast.

Hej!

Ja, nu har det gått ett tag sedan jag uppdaterade sidan.

Veckan i Västerås är över sedan en tid tillbaka. Det känns jättebra att vi har fått jobb där och ska flytta dit. Myndigheten känns bra och personalen var väldigt tillmötesgående.
Under veckan lyckades vi även att få tag i en lägenhet, en 3:a med balkong och fungerande öppen spis. Den ligger på 10-15 minuters gångavstånd från stationen och så finns det grönområde precis i närheten att rasta hundarna i. Jag längtar tills vi är klara och får börja jobba.

På måndagen så var jag hem till Malin och Stefan (Nellies uppfödare) och det var jätte trevligt. Mycket hundsnack och go mat. Vi tittade även på en film när Malin och Oska gör sitt Lokalprov (Lp) på får och därmed blev godkänd vallhund.

Veckan i Västerås gick fort, trevligt att bo på hotell en hel vecka, vi har  fått kanon mat under hela våran vistelse.

Igår så fyllde Nellie 4 år, tänk vad tiden går fort! vad mycket man har lärt sig under dess år. Aldrig trodde jag väl att jag var kapabel att ta upp en hund till elit lydnad och elit spår samt att hon blivit godkänd vallhund. Jag tror att jag har haft tur att få en sådan undrbar första BC som Nellie.  Här är ett kort från en av våra promenader:
Nellie i snö   
Hon tycker om snön hon:-)

Tyvärr har hon inte kommit igång med löpet än. De5t låter som om jag upprepar mig, men jag tycker att Cefo är intresserad av hennes rumpa hela tiden. Roger kommer med lite glada tillrop att han tror att hon kommer att börja att löpa inom en vecka. Men vi får se om han har rätt, jag är beredd att satsa emot (bara för att det ska gå tvärtom såklart!). Jag funderar på att anmäla oss till en tävling, träna som sjutton, då brukar hon alltid komma igång! Lite omvänd psykologi, från mig!

Hundträning har det blivit lite med på senaste tiden, men i lördags så var vi iväg till Forslunda Naturbruks gymnasium och var figuranter på en instruktös- och domarkurs i agility. Det var ett tag sedan vi körde, men det var otroligt roligt att nellie gick så bra som hon gjorde, trots att hon var otroligt laddad. Vi fick köra en bana och sedan fick vi lite feedback på våran handling som vi gjort. sedan fick vi göra om det två gånger för att se om det gick bättre då. och det gjorde det naturligtvis. Jag sätter in en bild på oss från hundens dag 2005 på Umeå Brukshundsklubb, då vi var med i en agilityuppvisning. Visst längtar man till våren och sommaren?
Agility uppvisning

Ha det så gott!

Nu...

... bär det av snart till sydligare grader;-)

Imorgon förmiddag så åker vi till Örebro. Först ska vi lämna av Kirra och Cefo i Härnösand hos Rogers föräldrar. Sedan ska vi köra "raka" vägen till Örebro. I helgen så verkar det som om vi ska titta på brorsan när han spelar fotboll, sedan ska vi bara mysa med familjen hemma. Kanske träffa någon kompis eller något. Det är inte så välplanerat ännu. Tar dagen som den kommer.

Veckan som gott har varit fylld med studier, som vanligt. Det känns som om det är så mycket information som ska in i huvudet innan det blir examne och sommar, då det riktiga arbetslivet börjar på allvar.

Vi får väl se om jag hinner skriva något i helgen eller nästa helg. Vi ska bo på hotell och där lär vi inte ha någon tillgång till dator och internet, så vi får se när jag skriver härnäst.

Ha det toppen, vi hörs!

RSS 2.0