Sällskapet på isen, på väg till en eldstad.

Sällskapet på isen, på väg till en eldstad.


Jon och Peter

39842-2


Allt möjligt!

Hej igen!

Nu går det tyvärr lite långt mellan uppdateringarna, men det blir så ibland. Vad har vi gjort sedan senast då? Jo vi har varit på intervju i Västerås för arbete där, både jag och Roger och i tisdags så fick vi ett hett efterlängtat telefonsamtal från dem, vi fick båda jobb där. Så fr.o.m. 12 Juni är vi officiellt "Västeråsare" (?).

Så mycket hundträning har det inte blivit, något spontanpass då och då. Har köpt en bok om klicker träning från Canis (den som det görs så mycket reklam för) och den är sååå inspirerande, vill bara ut och träna. Går just nu och väntar på att Nellie ska börja löpa, så det känns lite halvhjärtat att träna med henne, då hon ska paras vid detta löp. Men boken är väl värd pengarna, finns även en rolig "party-lek" i den, men det är nog bara hundmänniskor spm uppskattar den leken:-)

Har varit "ensam hemma" (Nellie och Kirra är här) i helgen, då Roger och Cefo är i Sollefteå och förhoppningsvis tränar duktigt. De åkte i fredags, så det är lite tomt här hemma. Kirra löper så det var lugnast att  hon fick stanna hemma, så att stackars Cefo får lite lugn och ro i sitt huvud.

Igår var jag och klasskamraten Jon ute och gick med tjejerna, vi gick runt "våran" sjö här i Umeå. Vissa partier var rens isbanan, mendans vissa sträckor var bra. Lite jobbigt när det är så fint väder ute och vi inte är ensamma ute och går:-), hundarna får inte vara lösa så mycket då.

Jag, hundarna och några klasskompisar träffades för att ta en liten promenad och grilla lite korv, otroligt mysigt. Får se om jag lyckas att få upp några kort från idag, (när Roger kommer hem) från dagen.

Jag vill at snön ska försvinna, så vi kan få lite spårmarker!! Är sugen på det också. Det är inte så inspirerande att träna när alla planer är rena isbanor. Det är ganska milt väder ute så det blir fort omöjligt att få någon bra kvalitet i träningen, synd!

Annorlunda promenad

Hej!

Idag så kom Malin och Stefan (båda Nellies uppfödare) hem till oss för att ta en promenad. Det var lite annorlunda att vara ute på promenad med sex stycken border collies. Malin fick kommentaren om vi var på en bc-träff, ja det kan man lungt säga!! Trevligt var det i alla fall, tack för den promenaden.
Sedan gick vi in och fikade lite och pratade lite strunt.

På kvällen så kom Roger och Cefo till Örebro. Efter det blev det lite mys. Cefo är väldigt intresserad av Nellie, så hon kanske kommer att löpa tidigare än beräknat. Hon är beräknad att löpa i mars, men hon har många tecken på att hon ska löpa snart, hon är urfälld och går och små skvätter på promenaden. Jaja, vi får se vad som händer.

Ha det så gott!
Hanna

Sedan senast

Hej!

Ja, nu är jul- och nyårshelgerna över för denna gång.  Julen blev en trevlig tillställning hemma hos mamma och pappa. God mat, trevligt sällskap och julklappar som kommer till nytta. Allt var helt enkelt toppen. Nellie fick självklart julklappar, tuggben och Plaque Off, för hennes dåliga andedräkt.

På annandagen så åkte mamma, pappa, syrran, brosan och jag till Branäs för att åka lite skidor och snowboard. Nellie var självklart med. Helt underbara dagar, lite kallt, med det fick vi stå ut med.  Nellie tyckte att de där långa sakerna på mattes fötter var konstiga och ville helst bita i dem.

På nyårsafton så var jag på middag med mamma och pappa, på fritidsgården i bostadsområdet. Nellie var själv hemma och det gick jättebra. Hon är inte berörd av fyverkerier, men jag är alltid åndå orolig.

Idag så har jag och Nellies uppfödare, Malin, varit till Arboga för att ögonlysa Nellie. Hennes ögon var enligt veterinären fina och UA. När vi ändå var där så passade jag på att vaccinera Nellie. Min lilla gullehund charmade hela väntrummet tror jag.

RSS 2.0